Süveyş Kanalı'nı tıkayan gemiye benzetilen pembe tekne viral oldu

Mısırlı yetkililer, nakliye yollarının gelecek üç gün içinde açılmasını umuyor

Florida'da otoyolu tıkayan tekne, uzun çabalar sonucu kaldırıldı (Twitter/ Crestview Fire Department)

Süveyş Kanalı'ndaki dünya ticaretini tıkayan konteyner nakliye gemisi, trafiği kilitleyen tek deniz aracı değil.

Perşembe günü, Florida'daki bir otoyolda pembe bir tekne römorkundan düştü ve trafiği kısa süreliğine durdurdu. Olay, viral sosyal medya paylaşımlarında Süveyş Kanalı'daki devam eden tıkanıklıkla karşılaştırmalara yol açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberi ilk olarak The Orlando Sentinel verdi. Gazeteye göre Florida Otoyol Devriyesi, tekneyi kısa bir süreliğine trafiği engellediği Interstate 10 otoyolundan kaldırmak için sabahın erken saatlerine dek çalıştı.

Olay herhangi bir yaralanmaya neden olmadı ancak Süveyş Kanalı'nda devam eden olayla bir dizi karşılaştırmaya yol açtı.

Twitter kullanıcısı Katelyn Burns, trafiği tıkayan pembe teknenin fotoğrafının üzerine "Tekneler örgütlendi ve grev yapıyor" diye yazdı.

Fred Delicious adını kullanan bir başkasıysa "Tamam, teknelerin artık sakinleşmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Raphael Satter ismindeki kullanıcı da "Serseri Süveyş Kanalı tankeri, kopya saldırılara ilham veriyor" dedi.
 


Süveyş Kanalı, Ever Given adlı yük gemisinin kanala sıkıştığı salı gününden bu yana tıkalı. O zamandan beri ekskavatörler ve römorkörler yük gemisini kurtarmak ve kritik önemdeki nakliye hattını eski haline getirmek için çalışıyor.

Ticaret uzmanları, tıkanmanın dünya lojistiği üzerinde haftalarca sürecek ciddi etkileri olabileceği uyarısında bulundu. Kanaldaki sorunlar, koronavirüsün neden olduğu devam eden nakliye sıkıntısının üzerine geldi.

Mısır cumhurbaşkanının limanlarla ilgili danışmanı Mohab Memiş, kanalın 48 ila 72 saat içinde açılabileceğini söyleyerek yük gemisinin kaldırılmasıyla ilgili iyimser bir takvim sundu.

Süveyş Kanalı Otoritesi (SCA), hafta başında gemi kaldırılana kadar kanaldaki ticaretin "geçici süreyle askıya alındığını" duyurmuştu.

SCA, çarşamba günü 13 geminin kanala Akdeniz'deki kuzey ucundan girmesine, gemiler gelene kadar yük gemisinin kaldırılmış olacağı umuduyla izin vermişti. Ancak yük gemisi hâlâ sıkışmış halde olduğu için gemiler durmak zorunda kaldı.

Gemi bir Japon şirketi olan Shoei Kisen'e ait ve şirket, durumu düzeltmek için yerel makamlarla birlikte çalışıyor.

Şirketten The Associated Press'e yapılan açıklamada, "Süveyş Kanalı'nda seyahat eden veya seyahat etmesi planlanan gemiler ve ilgili tüm kişiler arasında muazzam endişelere neden olduğumuz için çok üzgünüz" denildi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU