Tüm Avengers filmleri Shakespeare oyunlarına dönüştürülecek

Projeyi, daha önce Star Wars'u da benzer biçimde uyarlayan Ian Doescher üstlenecek

Avengers'ın Shakespeare uyarlamaları eylülde yayımlanacak (Marvel Studios)

Marvel Stüdyoları'nın hazırladığı tüm Avengers filmleri, Shakespeare oyunları biçiminde yeniden yazılacak. 28 Şubat'ta yayımlanacak kitap tüm dünyada ciddi bir hayran kitlesi bulunan Avengers anlatılarına yeni bir boyut katmaya hazırlanıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Philadelphia merkezli Quirk Books'un internet sitesinde uyarlamaların "William Shakespeare's The Avengers: The Complete Works" ismiyle çıkacağı duyuruldu. 

The New York Post'un haberine göre yayıncının yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Ya tüm zamanların en destansı sinema serisi, tüm zamanların en büyük oyun yazarı tarafından kaleme alınmış olsaydı? Artık merak etmeyin!

Kısa süre önce Star Wars serisini de benzer biçimde yeniden kurgulayan Portlandlı popüler yazar Ian Doescher, Shakespearevari anlatımla Avengers maceralarını kaleme alacak. 

Yayıncı "otantik ölçü ve şiir"in yanı sıra anlatıda yeni sürpriz yumurtaların olacağını da müjdeledi. Ayrıca hikayeler her ne kadar yeni bir formatta ele alınacak olsa da anlatıya sadık kalınacağı ifade edildi. 

Kitaplar ön siparişe açıldı. 

WandaVision'ın ardından yayımlanan The Falcon and the Winter Soldier dizisiyle birlikte Marvel Sinematik Evreni halihazırda Avengers: Endgame sonrası evrenin hazırlıklarını yapıyor

Disney+'ta yayımlanan diziler Endgame'de yaşanan olayların ardından Marvel karakterlerinin yeni durumlarla nasıl başa çıktığını gösteriyor ve anlatının evrildiği yerlere dair ipuçları veriyor. 

 

Independent Türkçe, The New York Post, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU