Eski HDP'li vekile 3 yıl sonra gelen "ilginç" haczin hikayesi… Davalık mitingin iptal gerekçesi olan "Suikast ihbarı var" uyarısı kimler için yapıldı?

25 ve 26 dönem Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, mitinglerinin iptal edilmesine karşı dava açtı. Dava, 3 yıl sonra Aslan'ın aleyhine sonuçlandı. Bundan habersiz olan Aslan, hacizle karşılaştı. "İlginç" dava ve haczin arka planında "suikast ihbarı" var

Eski HDP’li vekile 3 yıl sonra gelen “ilginç” haczin hikayesi / Fotoğraf: Twitter

"97 model külüstür bir arabamız vardı ona da haciz gelmiş"

Bu sözlerin sahibi eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan.

25 ve 26. dönemlerinde vekillik yapan Aslan, bu sözleri sosyal medya platformlarından Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Independent Türkçe, haciz olayının perde arkasını araştırdı. Hacizin arka planda ilginç bir hikaye ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre HDP, Batman'da, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı bir miting düzenlemek istedi.

Miting için gerekli temaslar kuruldu ve gerekli tedbirlerin alınması için ilgili mercilere bildirimde bulunuldu. 

Mitingin gerçekleştirilmesine 3 gün kala Batman Valiliği, 'HDP'li yöneticilere suikast düzenlenecek istihbaratı alındığı' gerekçesiyle iptal etti.

Bunun üzerine dönemin HDP Batman Milletvekili ve Miting Tertip Komitesi Başkanı Mehmet Ali Aslan, iptal kararına karşı dava açtı.

Dava, 3 sene sonra 2019'da şikayetçi olan Aslan aleyhinde sonuçlandı. Üstelik Aslan'ın bundan hiç haberi olmadı.

Aslan, bir tapu işlemi nedeniyle e-devletten tesadüfen karar nedeniyle arabasına haciz konulduğunu öğrendi.

"Valilik 'Demirtaş, Aslan ve Becerikli'ye suikast düzenlenecek' dedi"

Mehmet Ali Aslan, suikast düzenlenecek istihbaratı gerekçesiyle iptal edilen miting, dava ve haciz olayının detaylarını Independent Türkçe'ye anlattı.

 

Mehmet Ali Aslan
Mehmet Ali Aslan / Fotoğraf: Twitter

 

Aslan, olayın 2016'da Batman'da düzenleyecekleri ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı mitingin valilik tarafından iptal edilmesiyle başladığını söyledi.

Tertip komitesi başkanı olarak kendisiyle beraber dönemin HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli ile beraber valiliğe "iptal kararının yasal olmadığını söylemek için gittiklerini kaydeden Aslan, "Valiliğe, ‘Batman'da hem genel hem de yerel seçimlerde birinci olmuş bir partiyiz. Genel başkanımızın da katılacağı bir miting düzenlemek istiyoruz ve bunun günler öncesinden duyurusunu yapmışız ancak 2-3 gün kala uygun değildir diyorsunuz. Bu yasal değildir. Başkanımız gelecek en azından onu karşılamaya gideceğiz' dedik" ifadesini kullandı. 

Olayı ilk defa kamuoyuna açıkladığını belirten Aslan, "Valilik bize ‘istihbarattan gelen bilgiye göre Demirtaş, Aslan ve Becerikli'nin de içinde olduğu birkaç kişiye suikast düzenlenecek bilgisi geldi' denilerek mitingin yapılmasına izin verilmedi" dedi.

 

Dava belgeleri

 

"Olayı tesadüfen e-devletten öğrendim"

Valiliğin iptal kararına karşı tertip komitesi olarak suç duyurunda bulunduklarını aktaran Aslan, mahkeme kararını yıllar sonra tesadüfen öğrendiğini belirterek şunları söyledi:

Meğer yaptığımız suç duyurusunun davası 2019'da sonuçlanmış ama bundan haberimiz olmadı. Önceki gün bir tapu işlemi nedeniyle girdiğim e-devlete arabaya haciz geldiğini gördüm. Haciz olayını araştırdım meğer açtığımız dava aleyhimize sonuçlanmış. Hiçbir belgeyi imzalamadığım gibi ne bir tebligat ne de herhangi bir bildirimde bulunuldu. Mahkeme davanın masrafını benim ödememe karar vermiş ama benim bundan haberim yok. Parayı yatırmadığımız için de arabaya haciz konulmuş. 117,41 TL'lik tutar için araban haciz edildi. Daha önce haberim olsa kendimi bu duruma düşürmez, gidip parayı yatırırdım.

Mitingle ilgili "toplantı ve gösteri kanununa muhalefetten" birkaç davanın da açıldığını bilgisini paylaşan Aslan, sözkonusu davaların halen devam ettiğini sözlerine ekledi.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU