ABD'de serbest bırakılan genç, hapishane kapısı önünde öldürüldü

Polis, silahlı saldırının yakın mesafeden yapılmış olabileceğini söyledi

Polisin incelemeleri devam ediyor (ABC 6) 

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde kefaletle salıverilen kişi, hapishanenin giriş kapısı önünde öldürüldü.

20 yaşındaki Rodney Hargrove, 10 Mart'ta hırsızlık ve ruhsatsız silah taşıma suçlarından Philadelphia şehrinin Holmesburg bölgesinde yer alan Curran-Fromhold Hapishanesi'ne gönderilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Perşembe günü kefaleti ödenen genç, saat gece 01.00 sıralarında hapishanenin giriş kapısından yolun karşısına geçerek araç beklemeye başladı. Tam o sırada koyu renkli bir araç Hargrove'a doğru yanaştı.

Ancak Hargrove aracı görür görmez hapishaneye doğru geri koşmaya başladı. Daha sonra hızlanarak takibe devam eden ve nizamiyeden içeri giren araçtan gence ateş açıldı. Hargrove, salıverildikten yaklaşık 1 saat sonra, hapishanenin giriş kapısına yakın bir noktada kanlar içinde yere yığıldı.

Philadelphia Hapishaneleri Yetkilisi Blanche Carney, aracın hızla olay yerinden uzaklaştığını söyledi.

Öte yandan, aracın kovalama sırasında hapishanenin nizamiyesindeki kollu otopark bariyeri açık olduğu için içeri girebildiği ve bu sayede Hargrove'u giriş kapısına kadar takip edebildiği belirlendi.

Otopark bariyerinin neden açık olduğu henüz bilinmezken, Carney, "Burası 24 saat çalışan bir yer, binaya giriş çıkış yapanlar oluyor, çalışanlardan biri açık bırakmış" dedi.

Olay yeri inceleme ekipleri, Hargrove'un hayatını kaybettiği alanda 10 tane kovan buldu.

Philadelphia Polisi'nden yetkili Scott Small, "saldırıyı düzenleyenlerin, 20 yaşındaki gence çok yakın mesafeden ateş etmiş olabileceğini" söyledi.

Small ayrıca hapishanedeki gardiyanların silah seslerini duymadığını, yalnızca bir aracın hızla uzaklaştığını gördüklerini belirtirken, olay yerini gören bir güvenlik kamerası bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Gencin 11 Mart'ta 200 bin dolar olarak belirlenen kefaletini kimin ödediği, araçta kaç kişinin olduğu ve saldırının neden düzenlendiği henüz bilinmiyor.


Independent Türkçe, WHYY, FOX 23

Derleyen: Yasin Sofuoğlu 

DAHA FAZLA HABER OKU