Hakkında siyaset yasağı istenen Ahmet Şık: Şeref nişanesidir

Ahmet Şık, beraat ettiği Odatv davasının da iddianamedeki deliller arasında yer aldığını belirtti

HDP'nin kapatılması davasında hazırşanan iddianamede haklarında siyaset yasağı istenen 687 kişi arasında Ahmet Şık da yer alıyor / Fotoğraf: AA

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'nin kapatılması istemiyle iddianame düzenleyerek Anayasa Mahkemesi'ne gönderdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İddianamede, HDP'nin mevcut eş başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da 687 HDP'li hakkında siyasi yasaklılık istendi.

24 Haziran seçimlerinde HDP’den Milletvekili seçilen ve 4 Mayıs 2020’de HDP’den istifa eden Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık da iddianamede hakkında siyaset yasağı istenen 687 kişi arasında yer aldı.

Sosyal medya hesabından hakkındaki siyaset yasağı talebini değerlendiren Şık, “Saray Rejiminin yargısı HDP’ye açılan kapatma davasında siyasi yasak istenenler arasına beni de eklemiş. Şeref nişanesidir” diye yazdı.

“Sizsiniz terörist”

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından hazırlanan iddianameye tepki gösteren Ahmet Şık, beraat ettiği Odatv davasının da delil olarak iddianamede yer aldığını belirterek, “Savcı her birimiz hakkında açılan tüm soruşturmaları boca etmiş iddianamesine. Mükerrer soruşturmalar bir yana hızını alamayan savcı geçmişte iktidara ortak ettikleri Cemaatin kumpası olan beraat ettiğim Ergenekon sürecindeki OdaTV davasını dahi koymuş listeye” dedi.

Şık, son paylaşımında ise “Cumhuriyet tarihinin en büyük çetesi ve yancıları, iktidardaki ömürlerini uzatmak için bizlere/kendinden olmayanlara terörist diyor. Sizsiniz terörist” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU