Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 81 ilde aynı uygulamalar sürecek

Erdoğan, kabine toplantısının ardından "Şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme kararı aldık" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri konusunda, "Şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık" dedi.

Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamada bulundu.

"Türkiye'ye diz çöktüremeyeceklerini görenlerin, diplomasi ve ekonomi alanında yoğunlaştırdıkları kuşatma çabalarını reform gündemimize hız vererek boşa çıkardık" diyen Erdoğan, "Türkiye'yi salgınla birlikte hızlanan yeni küresel siyasi ve ekonomik düzende hak ettiği yere çıkarmakta kararlıyız" dedi.

"Ülkemizin hayrına olan her iş gibi reformlarımızı da kör bir husumetle sabote etmeye çalışanları milletimizin takdirine havale ediyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan şöyle konuştu: 

Birçok ülkede görülen sıkıntıların, tedarik zincirindeki aksaklıkların ve güvenlik zafiyetlerinin hiçbirine Türkiye'de şahit olunmadı.

11 buçuk milyon kişi aşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli aşı hazır hale gelene kadar yurt dışından aşı tedarikinin sürdürüleceğini de söyledi.

Erdoğan, "Bugün itibarıyla yapılan aşı sayısı 11 milyon 500 bine ulaştı" diye konuştu.

Erdoğan şunları kaydetti:

Gelir kaybı desteğine yapılan başvuruların 975 bine yakını onaylandı, ciro kaybı desteğiyle ilgili başvuruların değerlendirmesi sürüyor. Bu yıl üreticilerimize yapacağımız tarımsal destek ödemesi tutarı 24 milyar liradır.

Tedbirler aynen sürecek

Kovid-19 tedbirleri konusunda da açıklamada bulunan Erdoğan, "Şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık" dedi. 

Erdoğan şunları kaydetti: 

Tedbirlere özellikle uyulmasıyla, ilgili denetimleri daha sıkı şekilde yürüterek süreci yakından takip edeceğiz. Vaka, ağır hasta ve vefat sayılarını belli bir rakamın altına düşürmemiz gerekiyor. Aksi takdirde biz ülke içinde her yeri açsak, dünyayla irtibatımız kesik olacağı için bu bir anlam taşımaz. Milletimizin yeni normalleşmenin heyecanıyla kurallara riayet konusunda yeterli dikkati gösteremediğini düşünüyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU