Aynı gün iki doz Kovid aşısı yapılan yaşlı adam hastanelik oldu

Hastanelik olan yaşlı adamın kızı, "Umarım böyle bir şey başka kimsenin başına gelmez" dedi

Yaşlı adamın kızı, aşı merkezinde babasının soyadının yanlış yazıldığına inanıyor (ABC)

ABD'nin Ohio eyaletinde 91 yaşındaki adam, bir gün içinde yanlışlıkla iki doz Kovid-19 aşısı olunca kan basıncı düşerek metabolik şok yaşadı.

Uzmanlar, dolaşım sisteminin fonksiyonunu yerine getirememesi sonucu dokuların ihtiyacı olan oksijen ve diğer besin maddelerinin sağlanamamasına şok ismini veriyor.

Newsweek'in aktardığına göre Victor Smith isimli yaşlı adam, 22 Ocak'ta Moderna aşısı yaptırmıştı. Ancak daha sonra aşının geçici bir yan etkisi nedeniyle yorgun hissetmeye başladı ve düştü.

Fort Hamilton Hastanesi'ne kaldırılan Smith, birkaç gün sonra, daha önce bir ameliyat geçirdiği için tedavi gördüğü Jamestowne Rehabilitasyon Tesisi'ne geri gönderildi.

Smith'in aşının ikinci dozunu 25 Şubat'ta alması planlanmıştı. O yüzden rehabilitasyon merkezinin personeli, yaşlı adamı bu tarihte aşı merkezine götürdü.

Ancak iddiaya göre aşı merkezinde Smith'in soyadının yanlış yazıldığı bir aşı kartı düzenlendi. Bunun sonucunda yaşlı adam, sadece 4 saat sonra üçüncü dozu aldı. Uzmanlar normalde Moderna aşısının iki dozu arasında 21 gün ara verilmesi gerektiğini belirtiyor.

Smith'in kızı Dawn Smith Theodore, "İkinci dozu olması için aşı merkezine götürüldü, döndüğünde onunla konuştum, iyiydi" diye konuştu:

Sonra saat 15.45'te sanırım bir görevli gelmiş ve ‘Victor için bir doz aşımız var' demiş. Hemşire 'Victor Smith mi?' diye sormuş ve 'Evet' cevabını almış. Böylece oda numarasını vermiş ve görevliyi babamın bulunduğu 202 numaralı odaya göndermiş.

Theodore, aşı merkezinin babasını başka bir Victor'la karıştırdığına inandığını ifade etti. Bu karışıklık sonucunda Smith aynı gün iki doz aşı oldu ve şoka girdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Solunum sıkıntısı nedeniyle yeniden Fort Hamilton Hastanesi'ne kaldırılan Smith'in sağlık durumunun, yapılan müdahalelerin ardından iyiye gittiği bildirildi.

Kendisi henüz aşı olmadığı için yaklaşık bir yıldır babasıyla yüzyüze görüşemediğini, yalnızca telefonda konuşabildiğini aktaran Theodore, "Umarım böyle bir şey başka kimsenin başına gelmez" ifadelerini kullandı.

Hamilton'daki rehabilitasyon tesisinin işletmecisi de olayla ilgili bir açıklama yayımladı ve geçmiş olsun dileklerini bildirdi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bir Hamilton ilçesi sakininin aynı gün içinde yanlışlıkla iki doz Kovid-19 aşısı olduğu bir olay meydana geldi. Bu kişi Jamestowne Rehabilitasyon Tesisi'nin hastasıydı. Burada aşılama uygulamaları, Hamilton İlçesi İtfaiye Teşkilatı'nın gözetiminde yürütülüyor.

Jamestowne personeli, iki doz aşı olan hastanın fenalaştığını gösteren belirtileri fark etti ve müdahale etti. Hasta hastaneye nakledildi ve aileyle derhal iletişime geçildi. Hem Jamestowne hem de Hamilton İlçesi İtfaiye Teşkilatı olayla ilgili soruşturmalara başladı. Kalbimiz, iyileşmeye devam eden hastayla ve ailesiyle çarpıyor.

 

Independent Türkçe, Newsweek, Dailymail

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU