AK Parti Sözcüsü: Kadınların mücadelesine verilen destek, gelecek nesillerin hayatının daha iyi olmasına verilen destektir

Çelik, Kovid-19 konusunda, “Daha çok vatandaşımızı aşılayacağız” dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kadınların mücadelesine verilen destek, gelecek nesillerin hayatının daha iyi olmasına verilen destektir” dedi.

Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çarşamba günü Rasim Öztekin'in cenaze törenine Kültür Bakanı, kendisi, Numan Kurtulmuş ve Mahir Ünal’la katılacağını bildiren Çelik, “Türkiye'nin bu büyük sanatçısını son yolcuğuna uğurlamada hepimiz hazır olacağız” ifadelerini kullandı.

Çelik, Kovid-19 konusunda ise, “Aşılamalar, büyük kapasiteyle, sağlık organizasyonumuzun büyük yeteneğiyle yerine getiriliyor. Daha çok vatandaşımızı aşılayacağız” diye konuştu.

"Kadın ve çocuk istismarcılığıyla ilgili terör örgütlerinin yaptığı insanlık dışı uygulamalar konusunda hassasiyet oluşturulması gerekiyor" diyen Çelik, gazetecilerin de sorularını yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Birtakım devletlerin Türkiye ile bilek güreşi yapmak için Yunanistan'ı yanına almasını, kalıcı bir ittifak zannetmesinler. Yarın onlar gider, Yunanistan yine Türkiye ile baş başa kalır bu bölgede” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı’nın açıklamalarını hatırlatan bir gazeteciye, Çelik, "Afganistan barışına, bölge barışına katkı sağlayacak her türlü arabuluculuğun içinde oluruz" karşılığını verdi.

Çelik, Papa-Sistani görüşmesi için “Bu yaştaki iki siyasi ve dini liderin bir araya gelmesinin Irak ve bölge için iyi bir sonuç üretmesini ümit ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Çelik şöyle konuştu:

Ayetullah Sistani'nin Irak'taki azınlıkların zulüm görmemesi, Şiilerle Sünniler arasında diyalogların doğru kurulması bakımından verdiği mesajların son derece kıymetli olduğunu değerlendiriyoruz.

İran ve ABD’ye: Masa dönülmeli

Çelik, nükleer gerilim yaşayan İran ile ABD’ye ise, “Masaya dönülmelidir, kapsamlı bir nükleer anlaşma imzalanmalıdır. Karşılık bütün dünyanın önünde taahhütlerde bulunulmalıdır” çağrısında bulundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU