Sara Netanyahu, Başbakanlık konutundaki davranışları yüzünden mahkemelik oldu

Meseleyi yargıya taşıyan eski yönetici, işçilerin şikayetlerini ilgili makamlara iletince kovulmuş

Sara Netanyahu yakın tarihte farklı suçlamalarla yargı önüne çıkarılmıştı (AFP)

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun resmi konutunun eski yöneticilerinden biri, çalışanlarına kötü davranmakla suçladığı Sara Netanyahu'yu dava etti.

Times of Israel'in haberine göre Yaakov Kadoş açtığı davada, konutun resmi müdürü Efi Azulay'ın kendisine diğer işçilerin konuşmalarını kaydetmesi emrini verdiğini iddia etti.

Kadoş, çalışmaya devam etme koşulu olarak işçileri Sara Netanyahu'yu destekledikleri yönünde bir beyanname imzalamaya zorlama talimatı aldığını da söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kanal 12 televizyonunun pazar günü aktardığı davada, Sara Netanyahu'nun verdiği emir uyarınca ikinci katta çalışmaları yasaklanan Etiyopya kökenli işçilere ırkçı bir tutum sergilendiği ve başka çalışanlara da kötü muamelede bulunulduğu belirtildi.

Konutta 5 yıl çalışmış olan Kadoş dava dilekçesinde, altındaki işçilere yönelik "bu yozlaşmış davranışta" yer alması için baskı altında tutulduğunu ileri sürdü.

Habere göre Kadoş işçilerin şikayetlerini İsrail polisine ve ilgili müfettişlik makamına ilettikten sonra işinden olurken, çalıştığı Moriya adlı şirketin de anlaşmasına son verildi.

Dava dilekçesinde, "küçükten büyüğe tüm kademelerdeki personelin, küfür, hakaret, şiddet ve para cezası da dahil olmak üzere konuttaki çalışanların ciddi şekilde istismar edildiğinden haberdar olduğu ve hepsinin Sara Netanyahu'nun içki içme alışkanlıklarını, öfke nöbetlerini ve panik halini bildiği" ancak sessiz kalmayı seçtiği iddia edildi.

Pazar günü yaptığı açıklamayla bu iddiaları reddeden Başbakan Netanyahu ise davayla yaklaşan 23 Mart seçimleri arasında bağlantı kurarak eşinin "seçim arifesinde kötü niyetli yalanların hedefi olduğunu" savundu.

Netanyahu, "(Onun) Etiyopyalılara yönelik muamelesiyle ilgili iddialar temelsiz ve yalandır" ifadesini kullandı.

Konutun müdürü Azulay da Kadoş'un iddialarının asılsız olduğunu öne sürerek, "manipülatör ve seri davacı" olarak nitelediği bu kişiyi, Başbakan Netanyahu'nun siyasi hayatını baltalamaya çalışmakla suçladı.
 


Sara Netanyahu geçmişte de konutun bazı eski çalışanları tarafından kötü muamelede bulunmakla itham edilmişti. Resmi konutun eski odacılarından Şira Raban, Sara Netanyahu'yu sözlü ve duygusal tacizle suçlayarak meseleyi yargıya taşımıştı.

Öte yandan Haziran 2019'da Sara Netanyahu, başbakanlık konutunda yemek hizmetlerini yasadışı yollarla tedarik ettiği ve bu hizmetleri yanlış bildirdiği iddialarını içeren bir davada kamu fonlarını kötüye kullanmaktan suçlu bulunarak 15 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı.


Independent Türkçe, Times of Israel

DAHA FAZLA HABER OKU