Akşener'den Özdağ'ın istifasına ilişkin açıklama: Milletimiz herkesi tartacak, siyasi hayatında başarılar diliyorum

Özdağ'ın İYİ Parti'den istifasını değerlendiren Akşener, "Kendisine siyasi hayatında başarılar diliyorum. Bu an itibarıyla yollar ayrılmış olduğu için prensibimdir; ayrı bir yoldan hiçbir siyasiyi peşinen gibi bir tavrım bugüne kadar olmadı" dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın, partisinden istifa etmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eskişehir Sivrihisar ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan Akşener, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akşener, "Esnafın dertlerini dinledik ve ona yönelik çare oluşturabilecek çözümleri hayata geçirmek için gayretlerimiz olacak. İktidarı, bu konuda uyarmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Özdağ'ın, partisinden istifa etmesiyle ilgili gelen bir soruya da cevap veren Akşener şunları kaydetti:

Ben bugün milletin, esnafın, çiftçinin, işsizin, emeklinin, hayvan yetiştiricisinin meselelerini, gezdiğimiz her yerde bunlarla ilgili üniversite mezunu işsiz gençlerin sorunlarını dinleyip onları, kamuoyunun öznesi haline getirmeye gayret eden bir politikacıyım. 'Sayın Özdağ'ın istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz' dediniz. Kendisine siyasi hayatında başarılar diliyorum. Bu an itibarıyla yollar ayrılmış olduğu için prensibimdir; ayrı bir yoldan hiçbir siyasiyi peşinen suçlamak, ona hakaret etmek gibi bir tavrım bugüne kadar olmadı, bizden ayrılmış milletvekilleri dahil olmak üzere. Dolayısıyla şimdi milletin huzuruna çıkıp milletimiz herkesi tartacak. Temel hakem, millettir, hep birlikte göreceğiz. Hayatta başarılar diliyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın iki açıklaması parti içerisinde tepki çekmişti. 

Bunlardan birisi İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ ilişkisi olduğu iddiası, bir diğeri de partinin HDP ile anayasa çalışması yaptığı gündemiydi. 

Kavuncu hakkındaki iddia yargıya taşınırken, Özdağ partiden ihraç edilmişti. 

Özdağ’ın başvurusu üzerine ihraç kararı Ankara 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. 

Özdağ'ın partiden tekrar ihraç edileceği kulislere yansımıştı. İYİ Parti’den istifa eden bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk, parti kurma çalışması başlattığını ve Ümit Özdağ ile birlikte hareket ettiklerini söylemişti.

HDP'nin kapatılması

Akşener  Alpu ilçesindeki ziyareti sırasında da esnafın "HDP'nin kapatılması tartışmalarını nasıl değerlendirdiği" sorusuyla karşılaştı.

Akşener, şunları kaydetti:

Benim şu anda Türkiye'de problemli gördüğüm alan şu, hiç kimsenin PKK ile ilgili olarak, PKK ile iltisaklı herhangi kişi, kurum ya da organizasyonla alakalı olarak bu ülkede hiç kimsenin toz zerresi kadar, iltisaklılar haricinde, Türk'ünün de Kürt'ünün de kafasında tereddüt olmadığına inanıyorum, birincisi bu. İkincisi, burada yanlış olan şu, sizin bu soruyu bana soruyor olmanıza sebep olan yanlış şu, siz Meral Akşener'den, PKK'ya yandaş, terör iltisaklıları ile yan yana gidiş beklerseniz, zaten ben bu işi bırakıp gideyim.

Geçmişte İçişleri Bakanlığı yaptığını anımsatan Akşener, "Dolayısıyla İçişleri Bakanlığı yaptığım süre içerisinde, kısa bir süreydi ama ilginç bir dönemdi, benimle ilgili kardeşim ne ekonomik, ne bu terör mücadelesine yönelik, ne hırsızlık, ne yolsuzluk, ne israfa dair şu kadarcık bir şaibe çıkmadı. Ama bugün benim, HDP'nin kapatılıp kapatılmaması konusunda da 'niye kapatıyorsunuz, niye kapatmıyorsunuz' diye bir cümlem de yok" diye konuştu.

Akşener, esnaf ziyaretlerinin amacını anlatarak, "Bak ben 28 Şubat'ın Meral Akşener'iyim. Allah'tan başka kimseden korkmadım. Benim partim ve benden de bu ülkeye zararlı bırak kelimeyi, harf çıkmaz" ifadesini kullandı.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU