Karamollaoğlu'ndan "HDP" yanıtı: Siz birini kapatırsınız bir başkası çıkar

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siz birini kapatırsınız bir başkası çıkar" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. SP lideri kamuyounu gündemini meşgul eden "HDP'nin kapatılması" tartışmalarına ilşkin bir soruya da siyasi partilerin demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları olduğunu belirterek "Siz birini kapatırsınız bir başkası çıkar" diye yanıt verdi.

28 Şubat’ın yaşattığı mağduriyetlerin tamamen ortadan kalkmadan savunan Karamollaoğlu bu nedenle 28 Şubat ile hesaplaşmanın mümkün olmadığını dile getirdi.

Karamollaoğlu normalleşme kararlarının da "ekonomik ve sosyal bunalım"ı bir nebze rahatlatacağını belirtti.

İktidarın eğitim politikalarını eleştiren Karamolaoğlu şunları kaydetti:

Bu arkadaşlar eğitime önem veriyoruz diye başa geldikleri zaman tablet ve akıllı tahtayı bir hamle olarak gördüler. Meseleyi bu kadar basite indirgedikten sonra sizin eğitimdeki problemleri çözmeniz zaten mümkün  değildi. Dünyada, her yeri kapatalım ama okullar açık kalsın, anlayışı hakimken Türkiye, dünyada okulları en uzun süre kapalı tutan ülke olmuştur. Okulların güvenle açılabilmesi için gerekli koşullar en kısa sürede sağlamalı, sağlık ve refah arasında en uygun dengeyi kurarak yüz yüze eğitim başlamalıdır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kanunları değiştirmek bir mana ifade etmiyor"

SP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "İnsan Hakları Eylem Planı"na ilişkin de "İktidar partisi adalet reformu diye birtakım teklifler getirecek. Çoğunluğu olduğu için geçecek. Ne değişecek? Zihniyet değişmeden kanunları değiştirmek bir mana ifade etmiyor. Adalet haksızlıklar karşısında mazlumun yanında olmalıdır, iktidarın değil" değerlendirmesinde bulundu.

Milli geliri artırmanın önemli olduğunu ama adil paylaşımın daha önemli olduğunu kaydeden Karamollaoğlu şu ifadelerle devam etti:

Toplumumuzun çeşitli kesimleri ekonomik gidişattan etkileniyor. Biz bu teşhisimizi tekrar tekrar gündeme getirmekten vazgeçmiyoruz. Doğru olanı söylemek güzeldir isterse 180 kere olsun. Vatandaşlarımız kendilerini siyasiler nezdinde problemlerini dile getirdiklerinde azarlanıyorlar. Ama Trabzon'da iflas eden bir kardeşimizin ifadesi önem arz ediyor. "Namuslu bir şekilde battık. Lebalep battık" diyor. Ben de aynı ifadeleri kullanarak diyorum ki milletimiz lebalep borç batağına sürüklendi. Milletimiz lebalep geçim sıkıntısıyla boğuşuyor. Bir hafta bakıyorsunuz uzaya çıkıyoruz, başka hafta bakıyorsunuz dünya GAFAM'dan büyüktür diyorsunuz. Bunlar birçok devletten daha büyük güce sahipler. Ama biz diyoruz ki bunların muadillerini kurup bunlarla mücadele edeceğiz. 1 sene önce bugünlerde ücretsiz maske dağıtacağız dedikten sonra iktidar bunu ne yazık ki organize edememiş, pazarlarda akşamları atılan fazlalıkları toplama mecburiyetinde bırakmıştır. Maalesef insanlar geçim sıkıntısı sebebiyle sık sık kendi canlarına kıyıyorlar. Bunun sürekli olarak gündeme getirilmesini doğru bulmuyoruz ama bu da bir gerçek.

"TÜİK başkanları neden değişiyor?"

Türkiye İstatistik Kurumu'nda son 5 yılda 5 kere başkan değiştiğini hatırlatan Karamollaoğlu "Neden? Merak ediyorum. Demek ki bunlar iktidarın beklediği performansı sağlayamıyorlar. Batarken yüzüyormuşuz intibahını veremiyorlar demek ki vatandaşa. Türkiye ekonomisi 2020 yılında TÜİK’e göre % 1.8 büyüdü. Son çeyrekte ise % 5.9 ile büyümüş. 2019 yılında 9 bin 127 dolar olan kişi başına düşen milli gelir 2020 yılında 8 bin 599'a gerilemiş. Gel de çık işin içinden" diye konuştu.

HDP yanıtı

Karamollaoğlu, AK Parti'li Cahit Özkan'ın "HDP hukuken kapatılacaktır" açıklaması hatırlatılarak sorulan soru üzerine şunları kaydetti:

Bu tip konular üzerinde müzakerenin doğru olduğu kanaatinde değilim. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siz birini kapatırsınız bir başkası çıkar.

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU