İYİ Partili Ağıralioğlu: Partimizde HDP’ye müsamaha gösterecek bir tane adam olsa hemen ifşa ederim

"Genel Başkan HDP ile ilgili konularda çok net"

Fotoğraf: AA

HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için Meclis’te yapılacak oylamada “evet” oyu kullanacaklarını açıklayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’ndan yeni bir açıklama geldi. İYİ Partili isim “Partimizde HDP’ye müsamaha gösterecek bir tane adam olsa, ben o adamı saklamam, hemen ifşa ederim” dedi.

Yeni Şafak’tan Mehmet Acet, bugünkü köşe yazısında Ağıralioğlu ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazının ilgili kısmı şöyle:

İyi Parti’nin önde gelen isimlerinden Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’na “Genel Başkan da sizin gibi mi düşünüyor” diye sordum, şöyle bir cevap verdi:

“Bizden farklı düşünmez. Meral Hanım’ın bu mevzudaki hassasiyeti, ifade tarzı, vurgulamaları, beni açığa düşürecek gibi olsa ben tenezzül etmem böyle bir şeye.”

Sonra, “Partimizde HDP’ye müsamaha gösterecek bir tane adam olsa, ben o adamı saklamam, hemen ifşa ederim” diye iddialı bir cümle de kurdu Ağıralioğlu.

Malum, kendisi geçen hafta CNNTÜRK’te, Ahmet Hakan’ın programında, HDP milletvekillerinin dokunulmazlık oylamaları Meclis Genel Kurulu’nda yapıldığında “Evet” oyu vereceklerini söylemişti.

Yavuz Bey, Akşener’in Selahattin Demirtaş’ın terörle ilişkisine dair beyanatlarına atıfta bulunuyor, “Genel Başkan HDP ile ilgili konularda çok net” diye konuşuyor.

Ona göre Meral Hanım, milletvekillerinin ‘hükm-ü şahsiyetlerini’ ezmek istemediği için, “Milletvekillerimiz Genel Kurul’a geldiğinde gerekeni yapacaklar” demekle yetinmiş durumda.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU