Draco Malfoy'un yancısı, Ölüm Yadigarları'nda neden yoktu?

Malfoy'un arkadaşı Vincent Crabbe'i canlandıran aktör, Melez Prens'in gösterime girmesinden hemen sonra tutuklanmıştı

Vincent Crabbe'in yer almadığı Ölüm Yadigarları filmleri sırasıyla 2010 ve 2011'de gösterime girmişti (Kolaj: Screenrant)

Harry Potter serisinin son iki filminde Draco Malfoy'un grubundan bir karakter eksikti: Vincent Crabbe, Ölüm Yadigarları Bölüm 1 ve Bölüm 2'de yer almıyordu. Screen Rant muhabiri Adrienne Tyler, oyuncunun film serisini neden tamamlayamadığını açıklığa kavuşturdu.

J.K. Rowling, okurları büyücülerin dünyasıyla 1997'de, 7 kitaplık serinin ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı'nda (Harry Potter and the Philosopher's Stone) tanıştırmıştı. Kitapların başarısı, 2001 ve 2011 arasında vizyona giren film serisiyle beyazperdeye de sıçramıştı. Senaristler, serinin yedinci ve son kitabı Harry Potter ve Ölüm Yadigarları'nı (Harry Potter and the Deathly Hallows) iki filme ayırmayı tercih etmişti.

Senaristler film serisinde büyük ölçüde kitaplara bağlı kalsa da bazı olaylar ve karakterlere müdahale etmişti. Göze çarpan müdahalelerden biri de Draco Malfoy'un iki arkadaşından Vincent Crabbe, Ölüm Yadigarları'nda yoktu. Ancak bu durum, senaristlerin veya yönetmenin tercihleriyle ilgili değil, tamamen oyuncunun özel yaşamıyla ilgiliydi.

2009'da, Harry Potter ve Melez Prens'in (Harry Potter and the Half-Blood Prince) vizyona girmesinden sadece birkaç ay önce Crabbe'i canlandıran aktör Jamie Waylett, uyuşturucu madde bulundurduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Britanya polisi, Waylett ve bir arkadaşının bindiği arabada bir bıçak ve 8 torba esrar bulmuş, aktörün ailesinin evini aramış, burada da kenevir bitkisi ele geçirmişti. Waylett daha sonra kendisine yöneltilen suçlamayı kabul etmiş ve 120 saatlik kamu hizmeti cezası almıştı.

Film serisinin yapım şirketi Warner Bros. bunun üzerine aktörü son iki filme dahil etmeme kararı almış ve Crabbe yerine bir başka Slytherin öğrencisi geçmişti. Bu kişi de Britanyalı aktör Louis Cordice'in canlandırdığı Blaise Zabini karakteriydi.

Ünlü film serisi, kısa süre önce yine Draco Malfoy'la bağlantılı olarak gündeme gelmişti. Malfoy'u canlandıran Britanyalı aktör Tom Felton, Harry Potter ve Felsefe Taşı'nda dedesinin de oynadığını açıklamıştı.

Felton, filmin Quidditch maçı sahnesinde spiker Lee Jordan'ın yanında oturan Hogwarts profesörünün aslında dedesi Nigel Anstey olduğunu söylemişti.

 

Independent Türkçe, Screenrant

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU