Okulda zorbalık eden 20 yaşındaki K-pop yıldızına uzaklaştırma cezası verildi

Hyunjin'in menajer ajansı pop yıldızının "bir ünlü olarak tüm faaliyetlerine" ara vereceğini söyledi

20 yaşındaki Hyunjin zorbalık etmekle suçlanıyor (Twitter/Stray Kids)

Güney Koreli pop yıldızı eğitimi sırasında zorbalık ettiği ortaya çıktıktan sonra menajerleri tarafından tüm tanıtım faaliyetlerinden uzaklaştırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olay Güney Kore'de bir dizi ünlünün eski sınıf arkadaşlarının suçlamalarıyla karşı karşıya kalmasının ardından zorbalıkla ilgili daha geniş bir tartışma sürerken gerçekleşti.

Erkek sanatçılardan oluşan müzik grubu Stray Kids'in üyesi 20 yaşındaki Hyunjin'i temsil eden menajerlik ajansı, Hyunjin'in ortaokulda bir sınıf arkadaşına zorbalık ettiği için özür dilediğini ve "içtenlikle pişman olduğunu" söyledi.

JYP Entertainment, The Strait Times'ın alıntıladığı açıklamada yıldızın çalışmayacağı dönemde yaptıklarını düşünmeye vakit ayıracağını söyledi.

Hyunjin, bir ünlü olarak tüm faaliyetlerini durdurduktan sonra tavırlarını düşünmek için zaman ayıracak. Ortaokulda çeşitli insanları kaba ve uygunsuz sözleriyle incittiği için davranışlarını ciddi biçimde değerlendiriyor ve bundan içtenlikle pişmanlık duyuyor.

Zorbalık iddiası ilk olarak bir hafta önce, 22 Şubat'ta ortaya çıkmıştı. Sonrasında pop yıldızının ajansı şikayetçiyi, eski öğretmenleri ve diğer öğrencileri de içeren bir soruşturma gerçekleştirdi.

Bu görüşmelerin ardından Hyunjin şahsen özür diledi ve ayrıca resmi Instagram hesabında el yazısıyla kaleme aldığı bir özür mektubu paylaştı.

Hyunjin paylaşımında, “Öncelikle okul yıllarımdaki uygunsuz davranışlarımdan zarar görenlerden içtenlikle özür dilerim. Daha kusurlu olduğum zamanlara dönüp baktığımda utanıyorum ve hiçbir mazeretim yok" ifadelerini kullandı.

Başkalarına karşı düşünceli olmadan gerçekleştirdiğim eylemlerimin ve sarf ettiğim sözlerin başkalarına zarar verdiğini fark ettim. Çok geç ama tavırlarıma dair derinlemesine düşüneceğim.

Hyunjin, "Kendimi derinlemesine irdeliyorum çünkü özür dilememin ve başkalarının özrümü kabul etmesinin geçmişte verdiğim acının tamamen silineceği anlamına gelmediğini gayet iyi biliyorum" diye ekledi.

 

 

Son haftalarda Güney Koreli ünlülere karşı bir dizi zorbalık suçlaması gün yüzüne çıkmış, The Uncanny Counter aktörü Jo Byung-gyu ve kız grubu (G)I-dle'ın üyesi şarkıcı Soojin okul arkadaşlarına zorbalık etmekle suçlanmıştı.

Erkek üyelerden oluşan müzik grubu Seventeen'den Mingyu, ergenlik yıllarında hem zorbalık etme hem de cinsel tacizde bulunma suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Bahsi geçen tüm isimler iddiaları yalanlamıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU