Sokağa çıkma yasağına yapılandırma ayarı

Hafta sonu çalışan vergi daireleri bu gece saat 00.00'a kadar açık olacak

Vergi daireleri ve kamu idarelerinde görevli personel bugün 21.00'de başlayacak sokağa çıkma kısıtlamasından 23.59'a kadar muaf tutulacak / Fotoğraf: AA

Vergi ve prim borçları yapılandırmalarının ilk taksit ödemesinin son günü nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasında tek günlük değişikliğe gidildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Borç yapılandırmasının ilk taksitinden değerli konut vergisi ile basit usuldeki mükellefler için gelir vergisine kadar pek çok verginin son ödeme süresi bugün dolacak.

Yapılandırmanın bozulmaması için ilk taksitin zamanında ödenmesi önem taşıyor.

İçişleri Bakanlığı, vergi yapılandırması borçlarının son ödeme günü olması dolayısıyla vergi daireleri ve kamu idarelerinde görevli personel bugün 21.00'de başlayacak sokağa çıkma kısıtlamasından 23.59'a kadar muaf tutulacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

“Yapılandırma kapsamındaki borçların son ödeme süresi bugün saat 24.00’te sona ereceğinden, ödeme yapmak üzere vergi daireleri ile diğer kamu idarelerine gidecek vatandaşlarımız ile ödemelerin yapılması için açık bulundurulacak vergi dairelerinde ve kamu idarelerinde görevli personel, bugün 21.00’de başlayacak sokağa çıkma kısıtlamasından gece saat 24.00’e kadar muaf tutulacaktır”

GİB'den açıklama

Gelir İdaresi Başkanlığı, (GİB) "Vatandaşların yapılandırma ödemelerini zamanında yapabilmeleri için vergi daireleri 00.00'a kadar açık olacak" açıklaması yaptı. 

GİB bazı banka şubelerinin de açık olduğunu bildirdi: 

Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası şubeleri de saat 00.00'a kadar tahsilat yapmak üzere açık bulunacaktır.

Yapılandırılan borçların, borçlunun tercihlerine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartıyla ödenmesi imkanı bulunuyor. Ayrıca borçlar, banka hesabından havaleyle yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla, vergi tahsiline yetkili bankalar ile vergi dairesi vezneleri aracılığıyla veya PTT şubelerinden ödenebilecek.

Vergi dareleri hafa sonu da çalıştı

Hafta sonu da İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen genelge kapsamında, vergi borçlarını ödeyebilmeleri için vatandaşlar ve vergi dairesi çalışanları sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmuşlardı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU