Yapılandırmada hatalı başvuru yapanlara ek süre verildi

Gelir İdaresi Başkanlığı hatalı yapılandırma başvurusu yapanlara yeni bir imkan tanıdı. Hatalı başvuru yapanların 1 Mart'a kadar başvuru yapabilecekleri vurgulandı

7256 sayılı yasaya hatalı başvuru yapanlar, 1 Mart 2021 tarihinee kadar başvuru yapabilecekler/Fotoğraf: AA

Vergi ve prim borçlarını yapılandıran 7256 sayılı yasaya başvuru süresi 1 Şubat 2021 tarihinde sona erdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yapılandırmaya başvururken hatalı başvuru nedeniyle yapılandırmadan yararlanamayan mükellefler için yeni başvuru yapılabilmesine ilişkin bir iç genelge yayımladı.

Her bir vergi dairesine ayrı ayrı başvuru yapılması gerekiyor

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Ayşe Dilbay imzasıyla yayımlanan iç genelgede 7256 sayılı yasadan yararlanmak için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet adresi, e-devlet, vergi dairesi veya posta yoluyla başvurulabileceği, birden fazla vergi dairesine olan borçları için de her bir vergi dairesine ayrı ayrı başvurulması gerektiği hatırlatıldı.

İç genelgede bazı mükelleflerin de internet ya da e-devlet üzerinden süresi içinde başvuru yaptığını ancak borcu bulunmasına rağmen başvurularını sistemde öngörülen şekilde yapmadıkları için borçlarının yapılandırılamadığı kaydedildi.

İç genelgede bazı mirasçılar, kefiller, şirket ortakları ve kanunu temsilciler gibi amme borçlusu sayılan kişilerin vergi dairesine yazılı başvuru yapması gerekirken bu kişilerin internet sitesi ya da e-devlet üzerinden başvuruda bulunduğunun görüldüğü belirtildi.

Ödemeler 1 Mart’a kadar

Yasada ilk taksit ödemesinin 1 Mart 2021 olduğu hatırlatılarak hatalı başvuru yapanların da bu tarihe kadar başvuru yapabilecekleri vurgulandı. Bağlı olduğu vergi dairesine başvuru yapan ancak diğer vergi dairelerine de 1 Mart 2021 tarihine kadar başvuranlar yapılandırmadan yararlanabilecekler.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet adresi ya da e-devlet üzerinden başvuruda bulunan ve borcu bulunmasına rağmen başvurularını sistemde öngörülen şekilde yapmamaları nedeniyle borçları yapılandırılamamış mükellefler de 1 Mart tarihine kadar ilgili vergi dairelerine başvurmaları ve başvurularının teyit edilmesi yapılandırmadan yararlanabilecekler.

İç genelgede hatalı başvuru yapıp tekrar başvuru yapanlara ödemelerini de 1 Mart 2021 tarihine kadar yapmaları gerektiği vurgulandı.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU