Trump'ın CPAC konferansındaki altın heykelinin Meksika'da yapıldığı ortaya çıktı

Donald Trump, başkanlığı döneminde ABD ve Meksika arasında duvar örme planını uygulamaya koymuştu

CPAC konferansı 1974'te yapılmaya başlamıştı (Reuters)

ABD''de düzenlenen Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'nda (Conservative Political Action Conference - CPAC) görülen Donald Trump'ın altın heykelinin Meksika'da yapıldığı ortaya çıktı.

Trump, başkanlığı döneminde ABD'nin komşusu Meksika'yı sık sık hedef almış ve iki ülke arasında duvar örme planını uygulamaya koymuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Guardian'ın Politico'dan aktardığına göre, Meksika'da yaşayan Amerikalı sanatçı Tommy Zegan, heykelini Meksika'da yaptığını söyledi.

Politico'da heykelin hikayesine dair şu ifadeler yer aldı:

Zegan, (Meksika'nın) Rosarito bölgesinde 90 kilogramlık cam elyaftan heykeli yapmak için 6 aydan fazla zaman harcadı. Ona üç kişi yardım etti. Bunun ardından heykeli (altın görünümü vermek için) kromla boyandığı Florida'ya ve oradan CPAC'e taşıdı.

61 yaşındaki sanatçı heykeli şöyle anlattı:

Trump iş insanı olduğu için takım elbise giyiyor. Kırmızı kravat Cumhuriyetçi Parti'yi temsil ediyor. Kırmızı, beyaz ve mavi şort (ABD bayrağı) onun vatanseverliğini gösteriyor.

Zegan, sandaletlerin Trump'ın iyi durumunu ve istediği zaman emekliye ayrılıp bir sahil kenarına yerleşebileceğini yansıttığını ekledi.

Sanatçı, "Trump ve Sihirli Değnek" adını verdiği heykeli 100 bin dolara (yaklaşık 740 bin TL) satıyor. Daha kaliteli ve paslanmaz çelik bir versiyonunu 50 bin dolar (yaklaşık 370 bin TL) maliyetle yaptığını ve bunu 1 milyon dolardan (yaklaşık 7 milyon 400 bin TL) daha yüksek bir fiyata satmak istediğini vurguladı.

 

 

Zegan bu hedefine ulaşamazsa eserini Trump Başkanlık Kütüphanesi kurulduğu takdirde oraya bağışlamak istediğini ve bu konuda eski başkanın asistanı Rhona Graff'le görüştüğünü söyledi.

Söz konusu heykel, 25 Şubat-28 Şubat tarihleri arasında Florida'da düzenlenen CPAC'e damga vurdu. Pek çok kişi, heykelle ilgilenirken görüntüler sosyal medyada viral oldu.

 

Independent Türkçe, Guardian, Politico, New York Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU