Trump'ın altın heykeli CPAC konferansında boy gösterdi

Eski ABD Başkanı konferansta pazar günü konuşacak

Bir Twitter kullanıcısı heykeli "yakışıksız" diye niteledi (William Tutron / Twitter)

Donald Trump'ın ABD bayrağı baskılı şort giyen ve elinde bir değnek taşıyan altın heykeli, Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'na (CPAC) getirilişini gösteren bir videonun Twitter'da paylaşılmasıyla sosyal paylaşım sitesinde sansasyon yarattı.

Bir Bloomberg muhabiri, muhafazakar konferanstaki çalışanların eski ABD Başkanı'nın altın bir heykelini tekerlekli taşıyıcıyla konferans alanında dolaştırdığı görüntüleri paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Arka planda Trump'ın altın modeline tepki olarak "mükemmel" ve "bu çok havalı" sesleri duyulabiliyor. Başkaları gülerken birisi Trump'ın ABD Başkanı olduğu dönemde takipçileri arasında popüler olan slogana atıfla "4 yıl daha!" diye bağırıyor.

Eski ABD Başkanı'nın heykeli sosyal medyada sansasyon yarattı. Twitter kullanıcıları, Bloomberg muhabiri William Turton'ın tweet'ine "yakışıksız"dan "mükemmel'e" her türlü nitelemeyle yanıt verdi.
 


Diğer Twitter kullanıcıları, Trump tasvirini Musa'nın İncil'deki altın buzağısına kıyaslayacak kadar ileri gitti. Bununla ilgili karikatürler ve hatta bir parodi YouTube videosu bile ortaya çıktı.

1974'te başlayan yıllık CPAC konferansı, kendini "dünyada muhafazakarların en büyük ve en etkili toplantısı" olarak niteliyor.

Konferans pazar günü, Beyaz Saray sonrası ilk konuşmasını yapacak Trump'ı kürsüde ağırlayacak.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU