Kongre baskınında Pelosi'nin ofisine idrar yapıldığı iddia edildi

James Douglas Rahm, Pelosi'nin sandalyesine dışkılamadığı için pişman

5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Kongre baskınına katılmakla suçlanan 300'den fazla kişiden en az 280'nin tutuklandığı açıklandı (Reuters)

ABD'de 6 Ocak'taki Kongre baskınına katılan James Douglas Rahm, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ofisine idrarını yaptığını iddia etti. 26 Şubat'ta ortaya çıkan belgelere göre Rahm, sosyal medyada yaptığı yorumlarda Pelosi'nin sandalyesine dışkılamadığı için pişman olduğuna işaret etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sputnik International'ın aktardığına göre 61 yaşındaki Rahm, Facebook'taki arkadaşlarının söz konusu yorumları görüp FBI'ya ihbar etmesiyle yakalanmıştı.

Yetkililer, Rahm'ın baskına ilişkin paylaştığı gönderilerin ve videoların çoğunu sildiğini ancak arkadaşlarının bunların ekran görüntülerini aldığını bildirdi. Paylaştığı videolardan birinde "İçerideyiz. Meclisi geri alıyoruz. Buradayız. Yüksek rütbeli görevlileri bulma ve pataklama zamanı" diyen Rahm'ın kendisine "İyi misin?" diye soran kişiye şu cevabı verdi:

Kalkanlar ve biber gazları kimseye zarar vermez değil mi?.. Burada tarih yazıldı. Pelosi'nin ofisine gittim. Sandalyesine s**malıydım.

Rahm, başka bir yorumda "İçeriye dön. Pelosi'ye öpücük ver" diyen kişiyeyse "Onun ofisine idrarımı yaptım" dedi. Adam Kongre binasındaki güvenlik kameralarında ve diğer kişilerin çektiği görüntülerde de tespit edilirken Trump yazan şapka taktığı görüldü.

 

 

Yetkililer, Rahm'in bir gönderide de "Medyaya inanmayın. Burada anarşist ve Antifa yok. Biz sadece ülkemizi geri almaya çalışan vatanseverleriz. Evet oradaydım. Biber gazı etkisini yitiriyor" ifadelerini kullandığını açıkladı.

Yasaklı bir binaya girmek ya da burada kalmaya devam etmek, devlet işlerinin ya da resmi görevlerin yürütülmesini engellemek, şiddete başvurarak meclisi engellemek ve Kongre binası çevresinde taşkınlığa sebebiyet vermekle suçlanan Rahm 5 Şubat'ta tutuklamış, 100 bin dolar (yaklaşık 740 bin TL) kefaletle serbest bırakılmıştı.

 

Independent Türkçe, Sputnik International, nj.com

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU