CHP'li Özel'den AK Parti'li Kaya'ya "çöp" tepkisi: Sizin belediyelerde grev olmaz çünkü sendikanız yandaştır

AK Parti milletvekili Kaya, Maltepe'deki çöp yığınlarının fotoğraflarını paylaşarak CHP yönetimini eleştirdi. CHP'li özel ise Kaya'ya tepki göstererek, "İşçinin hak arayabilmesi eksikliğimiz değil gururumuzdur" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Maltepe'deki "çöp" görüntülerini paylaşan AK Parti milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya'ya tepki gösterdi.

Kaya sosyal medya hesaından, Maltepe'de işçi grevi nedeniyle toplanmayan çöp kutularının görüntülerini paylaşarak, "CHP Belediyeciliği 1993’te çöp dağının patlayarak onlarca kişinin hayatına mâl olduğuÜmraniye Hekimbaşı çöplüğüdür. 2021’de Maltepe’de biriken çöp dağları da CHP’nin eseridir. CHP geçmişte ne idiyse bugün de odur. Değişen hiçbir şey yok" ifadelerini kullandı.

"Gerçek şu ki sizin belediyelerde grev olmaz çünkü sendikanız yandaştır"

Söz konusu paylaşımını alıntılayan Özel ise, Kaya'ya tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

Ahh yalan siyaseti ahh... Sanki geçen dönem Maltepe AKP deydi de CHP’ye geçince grev oldu çöp oldu. Gerçek şu ki sizin belediyelerde grev olmaz çünkü sendikanız yandaştır. Velev ki oldu, reisiniz grevi erteler. İşçinin hak arayabilmesi eksikliğimiz değil gururumuzdur.

Ne olmuştu?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ile Maltepe Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle işçilerin grev kararı almıştı.

Grev nedeniyle, ilçede toplanmayan çöpler kutularda ve sokaklarda birikmeye başlamıştı.

Devreye giren İBB ise, ilçeye ekipler göndererek çöplerin toplanınlamasını sağladı.

Sokağa çıkarak vatandaşlarla konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise bu konuya en kısa sürede çözüm bulunacağını ifade etmişti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU