Siyaset dünyasından ölümünün 10. yıldönümünde Necmettin Erbakan mesajları

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, ölümünün 10. yılında anılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi parti liderleri Erbakan için anma mesajı paylaştı

Türkiye Cumhuriyeti'nin eski Başbakanlarından Necmettin Erbakan, vefatının 10. yılında anılıyor / Fotoğraf: Saadet Partisi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının 10. yılında anma mesajı yayımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabı Instagram'dan yaptığı paylaşımda, "Mücadeleyle geçen ömrünü öğrenmeye, öğretmeye, hizmet etmeye, bu ülkenin ufkunu genişletmeye adayan bir büyük ilim, devlet ve siyaset adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı ahirete irtihalinin 10. yılında rahmetle, hürmetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.

rteerbakan.jpg
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Instagram hikayesi olarak yaptığı paylaşımda Erbakan'ın bir fotoğrafı da yer aldı / Fotoğraf: Instagram

 

Paylaşımda Erbakan'ın fotoğrafı da yer aldı.

Abdullah Gül: Müstesna bir liderdi

Necmettin Erbakan’ın başbakanlığında kurulan RP-DYP Koalisyon hükûmetinde Devlet Bakanlığı ve Hükûmet Sözcülüğü görevlerinde  bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, ölümünün 10. yılında Erbakan için mesaj yayımladı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Gül, “Hocamız, Başbakanımız Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı vefatının 10. senesinde rahmet ve minnetle anıyorum. Kendisi Türk siyasi tarihinde çığır açan, bilgisi, görgüsü ve olağanüstü mücadele azmiyle müstesna bir liderdi. Siyasi öğretisi sadece milletimizin mutluluğu ve refahı için değil, İslam dünyasının selameti için de ilham kaynağı oldu. Mekanı cennet olsun” dedi

Karamollaoğlu: Bizlere örnek bir yaşam bıraktı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da sosyal medya hesabından paylaştığı ir mesajla Necmettin Erbakan’ı andı.

Karamollaoğlu, “Necmettin Erbakan şahsım için sadece bir lider değil aynı zamanda bir ağabey, bir dost, bir yol arkadaşıydı. Bugün böyle müstesna bir şahsiyetin ahirete irtihalinin 10. yıl dönümünün içerisindeyiz” dedi.

“Necmettin Erbakan yaşadığımız dünyada siyaset adamı olarak, ilim adamı olarak ve fikir adamı olarak çığır açtı. Yaşanabilir Türkiye idealini gerçekleştirmek ülkemizin ve tüm insanlığın saadetini tesis etmek için son nefesine kadar mücadele etti” diyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

“Onun "Yaşanabilir Türkiye" ideali; kutuplaşan değil kucaklaşan, farklılıkların tehdit olarak değil zenginlik olarak görüldüğü, üstünlük ve kibrin değil kardeşliğin esas alındığı ve özgürlüklerin hakim olduğu bir Türkiye'ydi.  Ahlakı, nezaketi ve üslubu ile bizlere örnek bir yaşam bıraktı. Bugün bu sebeple dünyanın dört bir yanında milyonlar kendisini hayırla yad ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle muhterem Erbakan Hocamızı; vefatının 10. sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve özlemle anıyorum”

Ayasofya’da mevlit okutuldu

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan, vefatının 10. yılında Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde düzenlenen programla anıldı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, Erbakan Vakfı tarafından düzenlenen ve akşam namazı sonrası başlayan programın açılışında yaptığı konuşmasında, anmayı hazırlayan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Fatih Erbakan, sosyal medya hesabından da Ayasofya’daki mevlit görüntülerini “Mekanı cennet, makamı âli olsun” notuyla paylaştı.

Davutoğlu: 28 Şubat direnişinin “Savunan Adamı”

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bilgi ile inancı, millet adamlığı ile devlet nezaketini şahsiyetinde birleştiren, 54. Hükümetin Başbakanı, 28 Şubat direnişinin “Savunan Adamı”, ilimde ve siyasette selefim olarak örnek aldığım Necmettin Erbakan Hocamızı vefat yıl dönümünde rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Babacan: Saygı ve rahmetle anıyorum

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı aramızdan ayrılışının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Babacan ayrıca, Saadet Partisi tarafından düzenlenen Necmettin Erbakan'ı anma programında da bir konuşma yapacağını duyurdu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de yaptığı paylaşım ile Erbakan’ı ananlar arasındaydı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU