Davutoğlu: Erdoğan 28 Şubatçıların vesayeti altında, yakında tasfiye edilecek

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "Erdoğan'ın bir sonraki seçimi kazanma ihtimali yok denilecek kadar azdır fakat bu tür baskılarla kazansa bile etrafı öyle bir şekilde kuşatılmış olacak ki Türkiye'de demokrasiden bahsetme imkanı olmayacak" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Şubatçıların vesayeti altında olduğunu öne sürdü. Davutoğlu "Sayın Erdoğan'ı buradan uyarıyorum, aklı başında herkesi uyarıyorum, bundan sonraki ilk aşamada Erdoğan da tasfiye edilecek ve muhafazakarların bir daha başı dik dolaşamayacakları tarzda bir otoriter rejim kurulacak" diye konuştu.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu Karar TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularını yanıtladı.

"Erdoğan 'geçmiş olsun' demedi"

Davutoğlu, saldırıya uğrayan Selçuk Özdağ'ın dün ameliyat geçirdiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

Bu öldürme kastıyla yapılan bir eylemdir. Fiilen içinde silahlı vardır. Beş kişiden ikisi silahlı. Selçuk Bey, geçmişte tecrübelerinden hareketle tedbirli davranmasaydı, ‘Kıymetli bir siyasetçiydi, çok üzüldük’ diye cenazesinde konuşuyor olacaklardı. Erdoğan, Selçuk Özdağ ile yaptığı telefon görüşmesinde "Geçmiş olsun" demiyor. 'Failleri bulacağız, cezalandıracağız' da demiyor. Olaydan 10 saat sonra yapılan telefon görüşmesinde "Selçuk bey hayrola ne oldu? Ankara'da mısınız?" diyor. Cumhurbaşkanlığı makamında olan birisi mutlaka o bilgileri alır ondan sonra o telefonu açar değil mi? Bu olayı önemsizleştirmektir. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türkiye'ye çok tehlikeli mesajlar verdiğini ileri süren Davutoğlu, "Bahçeli eğer milletin birliğine sahip çıkacaksa kutuplaştırıcı dilden kendisinin sakınması lazım. Bahçeli bugün kutuplaştırıcı ve dilin ve eylemin tarafında" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sayın Erdoğan'ı burdan uyarıyorum"

Davutoğlu şu ifadelerle devam etti:

Erdoğan, şu anda 28 Şubatçıların vesayeti altında. Türkiye'ye otoriter bir deli gömleği giydirmek isteyenler şu anda Erdoğan'ı kuşatmış durumda. Sayın Erdoğan'ı buradan uyarıyorum, aklı başında herkesi uyarıyorum, bundan sonraki ilk aşamada Erdoğan da tasfiye edilecek ve muhafazakarların bir daha başı dik dolaşamayacakları tarzda bir otoriter rejim kurulacak. Erdoğan'ın bir sonraki seçimi kazanma ihtimali yok denilecek kadar azdır fakat bu tür baskılarla kazansa bile etrafı öyle bir şekilde kuşatılmış olacak ki Türkiye'de demokrasiden bahsetme imkanı olmayacak. Erdoğan'ın siyasi hayatında son dönemde yaptığı tek şey şudur: Herkesi bir müddet için kullanmaya elverişli bir araç gibi görüyor. Selçuk Özdağ çok basit bir soru sordu Bahçeli'ye. 17-25 Aralık'ı niye akladınız dedi. Orhan beye niye saldırı yapıldı? Orhan bey de bunu, "Bahçeli'ye ağır eleştiri" diye yazısında kullandı. Çok açık, bu ipuçlarından yürüyen herkes saldırının sebebini ortaya koyar.

 

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU