Star Wars yıldızı Daisy Ridley, zor zamanda Teksas'tan kaçan senatörün yaptığı göndermeye yanıt verdi

"... Duygusal yönden işkence görmüş bir Jedi olmaktan çok mutluyum"

Devam üçlemesinin son filmi Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi 2019'da vizyona girmişti (Disney)

Disney yapımı Star Wars devam üçlemesinin yıldızı Daisy Ridley, film evrenini eleştiren Cumhuriyetçi Partili Teksas Senatörü Ted Cruz'a cevap verdi. Ridley cevabında Teksas'ta hayat felç olmuşken tatile çıkan Cruz'a bu konuda bir göndermede bulundu.

Star Wars evreninde geçen The Mandalorian'ın kadrosunda yer alan oyuncu Gina Carano, bazı sosyal medya gönderilerinin ardından 10 Şubat'ta diziden kovulmuştu. Örneğin Instagram'da paylaştığı bir hikayede Cumhuriyetçileri Nazi Almanyası'ndaki Yahudilere benzeten Carano, tepkiler üzerine paylaşımı silse de işini kaybetmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu olayın ardından bir tweet atan Cruz ise şu ifadeleri kullanmıştı:

Teksaslı Gina Carano Star Wars evrenindeki engelleri yıktı: Ne prenses ne kurban ne de duygusal yönden işkence görmüş Jedi'ydi. Birilerini pataklayan ve kızların hayranlık duyduğu bir kadını oynadı. Star Wars'u tekrar eğlenci hale getirmede etkiliydi. Disney tabii ki onu iptal etti.

Yahoo'nun haberine göre "prenses" büyük ihtimalle Carrie Fisher'ın canlandırdığı Leia'ya, "kurban" Natalie Portman'ın karakteri Padme'ye göndermeydi.

Bahsi geçen Jedi'ın ise Ridley'nin hayat verdiği Rey olduğu düşünülüyor.

Bu fikre katılanlardan biri de Ridley'nin kendisi. Zira Yahoo'ya yaptığı açıklamada Cruz'un açıklamalarını daha önce duymadığını söyleyen Hollywood yıldızı, senatöre yöneltilen eleştirilere atıfta bulunarak şu cevabı verdi:

Eyaleti korkunç zamanlardan geçerken orayı terk etmeyen duygusal yönden işkence görmüş bir Jedi olmaktan çok mutluyum.

Teksas'ta milyonlarca insan, soğuk hava dalgasının bölgeyi esir almasıyla elektrik, ısıtma ve sudan mahrum kalmış, onlarca kişi hayatını kaybetmişti. Cruz, eyalette felaketler devam ederken ailesiyle Meksika'ya tatile gitmiş, yoğun baskılar sonucu ABD'ye geri dönmüştü.

 

Independent Türkçe, Yahoo, Screen Rant

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU