Erdoğan: Kılıçdaroğlu'nun sorduğu dövizler, finansal dalgalanmayı kontrol için kullanıldı

Gara operasyonu ile ilgili açıklamalarıyla ilgili CHP'ye tepki gösteren Erdoğan, "Bu kadar açık, şeffaf bu süreç ortaya konulurken siz ne yüzsüzsünüz ki bu çalışmadan sonra hala saldırıyorsunuz" dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanlığı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakı'nın Türk siyasi hayatının en ilkeli ve en onurlu ittifak olduğunu savunan Erdoğan, "Nice saldırıyı Cumhur İttifakı'nın güçlü zemininde karşıladık.

Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, CHP'yi "ilkesiz bir yapı" olmakla suçladı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Karşımızda sadece dışarıdan üflenen sufleleri tekrarlayan vizyonsuz, ilkesiz bir yapı var. Bir heyula var. Heyula, tek başına bir anlamı olmayan başka yapılarla oluşur. CHP kendi başına planı, programı, hayali, hedefi, eseri, mücadelesi olmayan bir yerlerden gelecek olumlu veya olumsuz etkiyle harekete geçen partidir. CHP'nin içinde millet yoktur. Millet, tek partiden beri CHP'nin ciğerini bilir. CHP'nin içinde demokrasi yoktur, çünkü demokrasinin d'sinden bile nasibini almamış süzme faşist bir partidir. CHP'nin içinde kalkınma yoktu, halkın derdine derman olacak hiçbir işe yaraşmaz. CHP'nin içinde adalet yoktur, çünkü vesayetçilerin, darbecilerin hukukundan başka hukuk tanımaz. CHP siyasetteki duruşunu ülkesine veya halkına göre değil, önüne konulan senaryoya göre belirler. CHP'nin içinde ideal de yoktur, bu partide insanlar yapıya uygun şekilde konumlanır ve bireysel hedefler içinde çalışır. CHP heyula haline dönüşmüş amorf bir yapıdır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bunu bile benim üzerime yıkmaya çalışıyor"

Erdoğan, CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Gara operasyonu ve PKK'nın elinde rehin tutulan 13 sivilin öldürülmesiyle" ilgili açıklamalarını da eleştirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Gara operasyon bilgilendirmesi kapsamında CHP'ye yaptığı ziyareti de anımsatan Erdoğan, "Savunma ve İçişleri Bakanımı bu beyefendilerin makamına gönderdik. Bunlar anlatıldığı halde utanmadan, terbiyesizce eleştiri yağmuruna tuttular. Bu kadar açık, şeffaf bu süreç ortaya konulurken siz ne yüzsüzsünüz ki bu çalışmadan sonra hala saldırıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, CHP ve HDP'ye yönelik eleştirilerine şöyle devam etti:

Bu 13 kişiyi kaçıran kim? Bu 5-6 yıl içinde dağ taş demedik, bütün buraları güvenlik güçlerimizle aradık taradık. Utanmadan sıkılmadan 'güvence altındalar' diyecek kadar yüzsüzler. Kim bunlar? CHP ve ortağı HDP. Bu tezgahı beraber yürüttüler. Biz 5-6 yıl sonra operasyonu yapmak zorunda kaldık. Cumhur İttifakı, AK Parti iktidarı bu yolda inançla, sizin kol gerdiğiniz o teröristleri de inlerinde bitire bitire yoluna devam edecektir. Bu katliamın suçunu bize yıkmaya kalkacak kadar alçaldılar, alçaklaştılar. Bunun sorumlusu Erdoğan'dır diyor. Ne yüzsüzsün sen ya? Bunların cibilliyetleri bozuk. Onların intikamını alacağız, onların kanlarını da yerde bırakmayacağız. Bunu da böyle bilsin Bay Kemal. Ortağı HDP de öyle bilsin. 

"Finansal dalgalanmayı kontrol etmek için kullanıldı"

Erdoğan, konuşmasında koronavirüsle mücadele sürecine ve CHP'nin kayıp olduğunu öne sürdüğü "128 milyar dolarlık rezerv" tartışmalarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Salgının tüm dünya ekonomilerinde daralmaya neden olduğunu, Türkiye'nin ise büyümesini sürdürdüğünü ifade eden Erdoğan, "Salgın bahanesiyle yeni bir finansman dalgalanmasını oluşturmak isteyenlere fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu'nun sürekli sorduğu dövizlerin bir kısmı bu mücadelede kullanılmıştır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Salgının yol açtığı sıkıntıları aşmak için çok ciddi destek paketlerini hayata geçirdik. 311 milyar lirayı bulan kaynak kullanarak her bir vatandaşımızın yanında olmaya çalıştık. Milletimize karşılıksız aktardığımız kaynak miktarı 53 milyar lirayı aştı. Berat Bey'in bu süreçte gösterdiği gayretlerin şahidiyiz. Esnaflarımıza yönelik ciro desteğinden kira yardımına kadar pek çok ilave destekte bulunduk. Tek bir vatandaşımızın bile mağdur olmaması için devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU