Öztrak: Gara’da katliamın faili, hain bölücü terör örgütü; başarısız rehine kurtarma operasyonunun sorumlusu kim?

Öztrak “Bu soruyu milletimiz adına, şehitlerimiz ve onların aileleri adına soruyoruz” dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Gara konusunda “Son operasyon, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Erdoğan'ın ifadesiyle, 'başarısız' oldu. Asker, polis, devlet görevlisi 13 rehine kurtarılamadı. 16 insanımız şehit oldu. Bu katliamın faili, tabii ki hain bölücü terör örgütüdür. Buna hiç şüphe yok, bundan kuşku yok. Ama başarısız rehine kurtarma operasyonunun sorumlusu kim?” diye sordu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. 

Öztrak, toplantı sürerken yaptığı açıklamada, vefat eden CHP Beykoz Gençlik Kolları Üyesi Furkan Murat Kaya'ya Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi. 

Öztrak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ve ekonomik durumun gündeme alındığını belirtti.

Salgının yayılmasını engellemek için lokantalar, restoranlar, kafelerin kapatıldığını ifade eden Öztrak, salgının AK Parti İl Kongrelerine ve protokol cenazelerine uğramadığını savundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter hesabından yaptığı "Duygularımızı rahatça paylaşacağımız günler için cenaze ve nikahlarda 30 kişiyi geçmiyoruz" paylaşımını hatırlatan Öztrak, dün düzenlenen protokol cenazesine katılan Bakan Koca'yı eleştirdi.

Salgının hafife alınamayacağını, salgında 28 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiğini dile getiren Öztrak, "Sağlık Bakanı bunu yaparsa, milletimiz de salgını ciddiye almaz. Bu görüntüleri açıkçası çok yadırgadık" dedi.

"Bölücü terör örgütünü bir kez daha lanetliyoruz"

Bölücü terör örgütü PKK'nın 5-6 yıldır elinde rehin tuttuğu savunmasız, silahsız 13 vatandaşı bir mağarada alçakça, vicdansızca katlettiğini dile getiren Öztrak, bu harekatta rehineler dahil 16 şehit olduğunu söyledi.

 Öztrak, "Bölücü terör örgütünü bir kez daha lanetliyoruz. Bu katliamın faillerinin, teröristlerin bir an evvel cezalarını görmelerini bekliyoruz. Terör nereden, kimden gelirse gelsin insanlık suçudur. Terörden fayda ummak ya da terör karşısında susmak da büyük bir insanlık suçudur" diye konuştu.

Kahraman askerlerin terörle mücadelede başarısının tartışılamayacağını belirten Öztrak, şöyle devam etti:

Ama son operasyon, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Erdoğan'ın ifadesiyle, 'başarısız' oldu. Asker, polis, devlet görevlisi 13 rehine kurtarılamadı. 16 insanımız şehit oldu. Bu katliamın faili, tabii ki hain bölücü terör örgütüdür. Buna hiç şüphe yok, bundan kuşku yok. Ama başarısız rehine kurtarma operasyonunun sorumlusu kim? Biz, bu soruyu milletimiz adına, şehitlerimiz ve onların aileleri adına soruyoruz.

Erdoğan'ın kongre salonlarında diline, gülüşüne, davranışlarına dikkat etmediğini söyleyen Öztrak, "Hain terör örgütünün rehin aldığı görevlilerimize, 'esir' diyor. BOP Eş Başkanı, rehinelere 'esir' diyerek bölücü terör örgütü PKK'ya devlet payesi verdiğinin farkında değil mi? Bu rezalet yetmiyor. Milletimiz tek sorumludan Gara'da neler yaşandığını tezahüratlı, esprili, bol gülücüklü AK Parti Kongrelerinde öğreniyor" şeklinde konuştu.

Öztrak, "Ülkemizde ciddi, tarafsız bir Cumhurbaşkanı olsaydı, milletimiz bu felaket haberini Malatya Valisinden veya AK Parti İl Kongresinden öğrenmezdi. Ciddi tarafsız bir Cumhurbaşkanı, daha o akşam milletin huzuruna çıkar, metanetle, Gara'da yaşananları milletimize anlatırdı. Bayraklarımızı yarıya çektirir, ulusal yas ilan ederdi" dedi.

Kurtarma operasyonu "başarısız" olunca muhalefete saldırıldığını ifade eden Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun operasyonun ardından millet adına şehitler için beş soru sorduğunu hatırlattı.

Bu sorulara cevap yerine ağza alınmayacak hakaretler geldiğini öne süren Öztrak, şunları söyledi:

Bugün de bu seviyesiz sözler sürüyor. Sarayın İletişim Başkanı bile Erdoğan'ı sansürlemek zorunda kaldı. Bu nasıl bir anlayış? Memnuniyet ve iltifatlar Erdoğan'a, şikayet ve hakaretler Kılıçdaroğlu'na. Erdoğan hakaretle de yetinmedi. 'Sorumlu Türkiye Cumhuriyeti Devletidir' diyerek, devletin arkasına saklanmaya kalktı. Başarısızlıktan kendini değil, devletini sorumlu tutan bir Cumhurbaşkanı. Bu dünyanın neresinde görülmüş, neresinde duyulmuştur?

"Biz bu soruları millet adına soruyoruz"

Öztrak, bugün terörizmle mücadelenin diplomasi cephesinde bir zafiyet olduğunu savunarak, "Bunda yaptığınız tercihler nedeniyle sizin hiç mi sorumluluğunuz yok Sayın Erdoğan?" sorusunu yöneltti. Öztrak, toplumu bölerek, parçalayarak terörizmle mücadele olamayacağını ifade etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU