HDP'li Taşdemir'den Bakan Soylu'ya "Gara" tepkisi: Ordunun bile girmekte zorlandığı bölgeye ne zaman gittim?

Taşdemir "Cemaat yöntemini benimsemiş Soylu, bu yöntemleri kullanarak itibar suikastına başvurmaktadır" diye konuştu

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, HDP Genel Merkezi’nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine yönelik sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Taşdemir, Bakan Soylu'nun A Haber'de kendisinin Gara'ya gittiğini söylemesine tepki göstererek "Söyledikleri külliyen yalandır" diye konuştu.

Taşdemir Soylu'ya ayrıca "Elinde böyle bir bilgi vardı neden savcıya vermedin? Bunu açıklamak için Gara operasyonunu neden beklediniz?" sorularını da yöneltti.

"Açıklamak için neden operasyonu beklediniz"

Taşdemir açıklamasında şunları kaydetti:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir vekilin Gare’ye gittiğini söyledi, isim vermedi. 4 gün boyunca kamuoyunu bu soruyla meşgul etti. Bir algı operasyonuna girişti. Yandaş bir televizyon kanalına çıkıp partimize hakaret etti, iftira attı. Açıklamanın sonunda benim ismimi verdi ama bir kanıt sunmadı. Söyledikleri külliyen yalandır. Elinde böyle bir bilgi vardı neden savcıya vermedin? Bunu açıklamak için Gara operasyonunu neden beklediniz?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Soylu, iddialarını kanıtlamakla yükümlüdür"

Açıklamasında "Biz bunun neden yapıldığını biliyoruz. Bu bir koltuk kurtarma operasyonudur. Bu ülkede koltuk bekası için neler yapılıyor biz çok iyi biliyoruz. Bu programı izlerken, gazetecilik ve ülkem adına utandım. Tek bir gazeteci doğru soruları sormadı" ifadelerini kullanan Taşdemir, Soylu'nun iddialarını kanıtlamakla yükümlü olduğunu da sözlerine ekledi.

"Belgeleriyle açıklasın, masal anlatmasın"

Taşdemir açıklamasına "Aksi halde yalancıdır müfteridir. Dedikodu üzerinden gizli tanık ve iftiracıların yalan dolan beyanları üzerinden nefret söylemine başvurmak hedef göstermek acizlikten başka bir şey değildir. Bu siyasetin adı çamur at izi kalsın siyasetidir. Cemaat yöntemini benimsemiş Soylu, bu yöntemleri kullanarak itibar suikastına başvurmaktadır. Bunu kabul etmiyoruz. Ne zaman hangi gün gittim Gare’ye? Belgeleriyle açıklasın, masal anlatmasın. Ordunun bile girmekte zorlandığı bölgeye ne zaman gittim?" ifadeleriyle devam etti.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU