Nedim Şener: PKK’nın siyasi kolu HDP’ye oy vermenin sorumlu yurttaşlık bilinciyle bağdaşmayacağını düşünüyorum

“HDP terörle ilişkisini kesmiyor, yargı HDP’yi kapatmıyor diye seçmen tüm bunları bile bile PKK’nın siyasi ayağına oy vermeli mi?”

Fotoğraf: YouTube

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, TBMM’nin üçüncü büyük partisi olan HDP’ye oy vermenin “yurttaşlık bilinci ile bağdaşmayacağını” öne sürdü.

Şener, bugünkü köşe yazısında HDP’ye bazı suçlamalar yöneltti. “HDP’ye oy vermenin sorumlu yurttaşlık bilinciyle bağdaşmayacağını düşünüyorum” görüşünü savunan

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şener’in yazısının ilgili kısmı şöyle:

Sorumlu bir yurttaş, “Kapatma davası açılmadı” diye, terör örgütü ile ilişkisini bildiği bir partiye oy vermeli mi?

Sorun üç ayaklı. Birincisi terör örgütüyle bağını kesmeyen HDP, ikincisi bu ilişki bilinmesine rağmen harekete geçmeyen ve olan biteni seyreden yargı, üçüncüsü ise seçmen.

HDP terörle ilişkisini kesmiyor, yargı HDP’yi kapatmıyor diye seçmen tüm bunları bile bile PKK’nın siyasi ayağına oy vermeli mi?

Topluma karşı en küçük sorumluluğu olan yurttaşlar bunu kendisine sormalı.

Bu sorunun cevabı doğru verilip anlaşıldığında, HDP kapatılırsa yerine yine kurulacak ve PKK güdümündeki bir partinin yaşama şansı da olmayacaktır.

Terörist PKK ile ilişkili HDP’yi yaşatan zihniyet değişmedikçe HDP gider, başka parti gelir. Bu durum “aç-kapa” şeklinde sürer gider. Çünkü görüşlerini savunan siyasi parti teröristin oksijenidir. Sorunun 40 yıldır çözülememesinin nedenlerinden birisi de bu.

O yüzden ben PKK’nın siyasi kolu HDP’ye oy vermenin sorumlu yurttaşlık bilinciyle bağdaşmayacağını düşünüyorum. Birileri de çıkıp, “Evet, biz HDP’nin terör örgütü ile ilişkisini biliyoruz ama oy veriyoruz” diyebilir.

İşte o zaman ben de diyorum ki, “Değil 6 milyon, 60 milyon oy verilse de boş, terör örgütüyle ilişkisini bile bile oy vermek benim için, askerime kalaşnikofla sıkılan kurşundan farksızdır.”

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU