BTS'in plak şirketi K-Pop'ta yeni bir heyecan dalgası yaratacak farklı bir grup için kolları sıvadı

BTS'in elde ettiği başarılar küresel çapta K-Pop'a ilgiyi artırdı

BTS, Grammy Ödülleri'nde aday gösterilen ilk K-Pop grubu unvanını elinde bulunduruyor (Reuters)

Dünyaca ünlü K-Pop grubu BTS'in plak şirketi Big Hit Entertainment, K-Pop'ta yeni bir heyecan dalgası yaratacak bir sonraki BTS'i arıyor. 

New York Post'un haberine göre Big Hit Entertainment ve Universal Music Group bu hafta yaptıkları ortak açıklamada yeni bir grup oluşturacaklarını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Plak şirketi'nin CEO'su Bang Si-Hyuk, "UMG ve Big Hit'in küresel müzik tarihini yeniden yazacak bir sinerji yaratacağına yürekten inanıyorum" diye belirtti. Muhtemel sanatçılar, BHE ve Universal'ın Geffen Records'u tarafından oluşturulacak yeni bir şirketle K-Pop dünyasına dahil olacak. 

Küresel müzik devleri, Amerikalı izleyicilere K-Pop endüstrisinin nasıl işlediğine dair bakış sunmak amacıyla bir yarışma programı planlıyor. K-Pop sanatçıları ve grupları, performanslarını ortaya koymadan önce bir tür yurt ortamında yıllarca eğitmenleriyle çalışmalarıyla biliniyor. 

UMG'nin CEO'su Sir Lucian Grainge, "Sanatçıları geliştirmeye yönelik yenilikçi yaklaşımları ve yeni teknolojiyi benimseyen Big Hit, müzik sektörünün en dinamik şirketlerinden biri haline geldi" diye belirtti. 

Halihazırda yeni grupların K-Pop yarışına dahil olmaya hazırlandığı göz önüne alınırsa, küresel müzik endüstrisinin özellikle Güney Koreli aktörlerin sayısının artmasıyla daha rekabetçi bir hal alması şaşırtıcı olmayacak gibi görünüyor. 

Özellikle BTS'in son dönemde başarılı albümleri ve elde ettikleri izlenme rekorlarıyla ABD'yi adeta fethetmesi piyasaya girmeyi hedefleyen isimlerin iştahını kabartmışa benziyor. 

 

Independent Türkçe, New York Post

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU