Adana'da 79 mezar tahrip edildi

Tahrip edilen mezarlar arasında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un kabirleri de var. Konuya ilişkin polisin araştırması sürüyor

Fotoğraf: AA

Adana'da, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında şehit olan polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un kabirlerinin de arasında bulunduğu 79 mezar tahrip edildi.

Olayın bildirilmesi üzerine, polis ekipleri inceleme başlatırken konuya ilişkin Vali Süleyman Elban, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve şehit babası Ali Oruç açıklama yaptı.

"Belli bir ipucu da elde edilmiş durumda"

Vali Süleyman Elban şüphelilerle ilgili işlemin en kısa sürede yapılacağını dile getirdi.

Elban, şöyle devam etti:

Mezarlıkta 2 şehit mezarımızla birlikte 79 mezar tahrip edilmiş. Gördüğümüz kadarıyla tekmeyle vurmak suretiyle tahrip edilmiş. Arkadaşlarımız gerekli delilleri topladılar. Görüntüler de incelenmeye başlandı. Belli bir ipucu da elde edilmiş durumda. Yapanlarla ilgili gerekli işlem en kısa zamanda başlatılacak. Üzgünüz. Bunu yapanların insan olduğunu düşünmek mümkün değil. Burada hem şehitlerimizin hem diğer ebediyete irtihal etmiş insanlarımızın mezarı tahrip edilmiş. Ailelerin duyguları incinmiş. İçinde şehitler olunca insanın üzüntüsü ve incinmişlik daha da artıyor. Bu menfur olayla ilgililer yakalandıktan sonra, gerekli işlemler yapılınca gerçek durum tam anlamıyla ortaya çıkacaktır.

Elban, bir gazetecinin "Herhangi bir terör bağlantısı var mı?" sorusu üzerine, "Hayır. 79 mezar içerisinde 2'si şehit mezarı, diğerleri sivil mezarlar" yanıtını verdi.

"Mezarlarımızı tekrar eski haline getireceğiz"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de şehitlerin babası Ali Oruç'u telefonla arayarak, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Olaya çok üzüldüklerini belirten Çelik, şunları kaydetti:

Arkadaşlar bakıyor, detaylı bir şekilde soruşturuyorlar. Hepimiz çok üzüldük. Şehitlerimizle beraber başka mezarlara da tahribat yapmışlar. 79 mezar tahrip edilmiş. Bu alçaklar kimse buluruz, eninde sonunda. Ayrıntılı şekilde bakılıyor. Mezarlarımızı da tekrar eski haline getireceğiz. Yapacağımız iş, bu alçakları bulmak ve mezarları eski haline getirmek. Geçmiş olsun. Şehitlerimize onların vereceği zarar yok. Onların makamını Cenabıallah tayin ediyor. Hepimizin yüreğinde o alçaklar alçaklıklarıyla beraber kalırlar. Emniyet güçlerimiz onları bulur. Gereken yapılır. Adliye gereken cezayı verir. Allah rahmet eylesin şehitlerimize.

Şehit babası Oruç: Ben onları Allah'a havale ediyorum

Yakınlarının mezarlarının tahrip edildiğini öğrenerek bölgeye gidenler arasındaki şehit polis memuru ikizlerin babası Ali Oruç, gazetecilere gözyaşları içinde yaptığı açıklamada, "Vatanı ve bayrağı için canlarını feda eden şehitlerim Ahmet ve Mehmet'imi burada bile rahat bırakmıyor hainler. Allah'tan bulsunlar. Ben onları Allah'a havale ediyorum. Bizler, 'Vatanı ve bayrağı için canını vermeye hazırız' diyen insanlarız. Bu, şehitlere yapılacak bir şey mi?" dedi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU