Harry Potter serisinde Weasley ikizlerini canlandıran oyuncular çekim başlayana kadar karakterlerini bilmiyormuş

Fantastik serinin sevilen oyuncuları ilk başka kimin hangi karakteri canlandıracağını bilmediklerini açıkladı

Harry Potter romanlarında da karakterler Fred ve George'u sürekli birbirleriyle karıştırıyor (Warner Bros)

Harry Potter film serisinde Fred ve George Weasley'i canlandıran oyuncular James ve Oliver Phelps, çekimlerden önce ikizlerden hangisini oynadıklarını bilmediklerini itiraf etti. 

Pek çok farklı karakterin yer aldığı Harry Potter evreninde geçen filmlerin tümünde yer alan oyuncular arasında Phelps kardeşler de bulunuyor. Şakacı kişilikleriyle öne çıkan ve hayranların en sevdiği karakterler arasında yer alan Fred ve George Weasley, giderek karanlık bir hal alan seride önemli bir rahatlatma öğesi işlevi görüyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Büyücüler Dünyası'ndaki yaygın şakalardan biri karakterlerin, anneleri Molly de dahil Fred ve George'un hangisinin hangisi olduğunu karıştırmasıydı. Görünüşe göre James ve Oliver Phelps de karıştıranlar arasında yer alıyor.

Screen Rant'in haberine göre birlikte hazırladıkları "Normal Not Normal" isimli podcast programında ikili Luna Lovegood'u canlandıran Evanna Lynch'i ağırladı. Bir noktada Lynch, rollerini nasıl belirlediklerini sordu ve oyuncular bunun biraz zaman aldığını söyledi. 

Oliver Phelps, "(Çekimlere) başlamamız gereken zamandan 5 dakika önce hâlâ konuşuyorduk, kimin Fred kiminse George olduğuna dair en ufak bir fikrimiz yoktu" dedi. Oyuncular ilk provadan hemen önce rolleri netleştirmek için oyuncu yönetmeni Janet Hirshenson'a danıştıklarını söyledi. 

Onlara ilk önce "şaka yapıp yapmadıklarını" soran Hirshenson, hikayenin yazarı J.K.Rowling'i, yönetmeni ve yapımcı David Heyman'ı "20 dakikalık bir tartışmaya" çekmiş. Hirshenson sonrasında James'in Fred'i oynayacağını, Oliver'ınsa George'u canlandıracağını söylemiş.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU