Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın en duygusal sahnesi kazara çekilmiş

Daniel Radcliffe, serinin ilk filminin önemli bir sahnesinde rolüne yanlışlıkla fazladan birkaç şey eklemiş

Daniel Radcliffe kısa süre önce serinin 20. yılını kutlamak üzere çıkarılan Empire dergisinin kapağında yer almıştı (Warner Bros)

Harry Potter film serisi vizyona girdiği dönemden sonra dijital platformlarda da yayımlanmasıyla pek çok farklı jenerasyondan izleyiciyi kendisine çekmeye başardı. Son dönemde serinin dizisinin çekilebileceğine yönelik haberler de hayranların Büyücülük Dünyası'ndaki tartışmaları alevlendirmesine neden oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

We Got This Covered'ın haberine göre serinin 8 filminde de yapımcı olan David Heyman kısa süre önce verdiği röportajda Harry Potter ve Felsefe Taşı'ndaki (Harry Potter and Sorcerer's Stone) duygusal bir sahnenin Daniel Radcliffe'in geçirdiği alerjiyle alakalı olduğunu söyledi. 

Hatırlanacağı üzere Profesör Quirrell'la yüzleştikten ve Lord Voldemort'un fiziksel formunu geri kazanmak için yaptığı son girişimden sonra, ikonik karakter arkadaşlarına veda ederek Dursley ailesinin pek hoş olmayan ortamına geri dönmek zorunda kalmıştı. 

Genel olarak kasvetli olan sahnede Harry ve Hagrid sevgi dolu bir anı paylaşıyordu.

Heyman bahsi geçen sahneye dair şu ifadeleri kullandı:

Dan (Radcliffe) gözlerini yeşile çevirmek için lens kullanıyordu ve onlara alerjik bir reaksiyon göstermişti. Gözleri kırmızı ve şişti ve lensleri çıkarmak zorunda kalmıştık. Yeşili dijital olarak ekleyebileceğimizi düşündük, ancak nihayetinde yapay hissettireceği için eklememeye karar verdik. Ama Dan'in gözleri şişmiş ve kırmızı bir haldeydi ve tuhaf biçimde Hagrid'e veda ettiği sahne açısından fazlasıyla uygundu.

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU