"Erdoğan’ın Binali Yıldırım’ın konuşmasını aldığı iddiası abestir"

Gazeteci Ali Kayalar: Aslında Erdoğan’ın konuşması Binali Yıldırım tarafından kullanılmıştır

Fotoğraf: AA

Gazeteci Ali Kayalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın 4 yıl önce yaptığı bir konuşmayı tekrarlamasıyla ilgili ironik bir yazı kaleme aldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkin Port'taki yazısında “Aslında Erdoğan’ın konuşması Binali Yıldırım tarafından kullanılmıştır” diyen Kayalar şu ifadeleri kullandı: 

2017 yılının Ağustos ayında, yani darbe girişiminden bir yıl sondaki Türkçe Yaz Okulları kapanış töreni için bir davet geldi çalıştığım gazeteye. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde… Milletin sarayındaydık, Erdoğan konuşacaktı ama program değişti, onun yerine Başbakan Binali Yıldırım çıkacak dediler. İşte o andan itibaren misafir çocuklara eşlik eden Yavuz Bingöl’ün bet bağlaması daha da bet çınlamaya başladı kulağımıza. 

Fakat Binali Yıldırım da gecikince, sahneye Numan Kurtulmuş çıktı. Neyse ki Yıldırım son dakikalara yetişerek onun icraatın içinden konuşmasını böldü. Kürsüyü kurcaladı.

Biraz önceki konuşmacıların notlarını buldu, kendine has şakalarını yaptı.

Belli ki o kağıtlar arasında Erdoğan’ın neredeyse dört sene sonra yapacağı konuşmanın metni karışmıştı! (Bakın burası mevcut hükümetin ne kadar planlı programlı çalıştığını göstermesi açısından çok önemli, konuşmalar yıllar önceden yazılıyor.)

 Bu da kanıtlıyor ki Erdoğan’ın Binali Yıldırım’ın konuşmasını aldığı iddiası abestir. Aslında Erdoğan’ın konuşması Binali Yıldırım tarafından kullanılmıştır. 

Ortada bir kandırma, aldanma varsa mağdur Erdoğan’dır. Binali Yıldırım’ın ise zaten yıllardır Erdoğan’ın konuşmalarını seslendirdiği iddiası art niyetlidir.


Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Bizim Yunus" Yılı Açılış Töreni'nde konuşmuştu. Erdoğan’ın burada yaptığı konuşma Binali Yıldırım’ın başbakanlık görevini yaptığı 2017 yılında yaptığı bir konuşma ile aynı çıktı. Yıldırım bu konuşmayı 2017 yılında 8. kez düzenlenen Yunus Emre Enstitüsü'nün "Türkçe Yaz Okulu"nun kapanışında yapmıştı.

 

yetkinport.com, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU