Akar ve Soylu Gara Operasyonu'nun detaylarını Meclis'te anlattı: Mehmetçik kendisine verilen görevi başardı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “1984'ten bu yana terör örgütü, 6 bin 21 sivil katliam gerçekleştirdi.O İHD denilen canı çıkasıcası dernek, bir tanesi için bir laf söyledi mi?" diye konuştu

Kolaj: Independent Türkçe

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “1984'ten bu yana terör örgütü, 6 bin 21 sivil katliam gerçekleştirdi.O İHD denilen canı çıkasıcası dernek, bir tanesi için bir laf söyledi mi?" diye konuştu. Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar da "Bu zor şartlarda Mehmetçik kendisine verilen görevi başardı" ifadelerini kullandı.

Akar ve Soylu TBMM’de Gara Operasyonu’nun detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar yaptığı açıklamada 4-5 aydır bu bölgeye odaklandıklarını belirterek söz konusu operasyonun karadan irtibat ve destek olmadığı için diğerlerinden farklı olduğunu belirtti.

"Teslim ol' çağrısı yapıldı"

Akar konuşmasına şöyle devam etti:

Harekatın tamamında 3 şehit, 3 yaralımız vardır. Yaralılarımızın hayati tehlikesi yoktur. Birçok mağaranın bulunduğu bölgede, ateş gelen mağaraya yoğunlaşırmış ve demir kapılarla tahkim edildiği belirlenmiştir. Buraya herhangi bir şekilde hava kuvvetleri bombasının ulaşması mümkün değil.

Operasyon sırasında PKK’lılara “"eslim ol" çağrılarının yapıldığını belirten Akar, “Akşam saatlerine doğru birinci terörist 'Ateş etmeyin teslim olmak istiyorum' diyerek dışarı çıktı. İçeride 7 terörist, 12'si Türk vatandaşı 1'i yabancı 13 kişinin olduğu, 13 kişinin 05.45'te başlarına kurşun sıkılarak öldürüldükleri ifade edildi” diye konuştu.

"Teröristlerin psikolojik ve maddi olarak büyük bir kayba uğradıkları kesin"

Akar açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

Açılan ateş sonrası operasyon başlatıldı. Güvenlik sebebiyle operasyon dikkatli ve yavaş sürdürüldü. Teröristlerden açılan ateşe karşılık verilerek ilerlendi ve bir süre sonra ateş kesildi. Bu zor şartlarda Mehmetçik kendisine verilen görevi başardı. Olabildiğince güvenli şekilde mevzu geliştirildi. 13 vatandaşımızın şehit edildiği bölgeye girildi.

Gerekli tedbirler alındıktan sonra naaşlar tahliye edildi. Teröristlerin verdiği ifadelerde gibi fiilen görülmüş oldu. Operasyon oldukça zor şartlarda her ülkenin yapamayacağı şekilde gerçekleştirildi. Şehitlerimiz naaşları yurtiçine nakledikten sonra, oradaki unsurlarımız kademeli ve emniyetli bir şekilde yurtiçine dönmeye başladı. Oradaki operasyonlarımız devam etti. Oradaki faaliyetlerimiz devam ediyor.

Bu operasyon sonucunda, teröristlerin psikolojik ve maddi olarak büyük bir kayba uğradıkları kesin. İstihbarat raporlarına göre; özellikle önümüzdeki 15 gün sürede hiçbir teröristin 3-4 kişiden aşağı olmayacağı, telefon-internet-tablet kullanılmayacağı, televizyon ve haber izlemeyeceklerini tebliğ ettiler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soylu: Bu çocukların hiçbir pikniğe giderken kaçırılmadı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da açıklamasında "Bu çocukların hiçbir pikniğe giderken kaçırılmadı, bir operasyondayken de kaçırılmadı. Bu olayın duyulduğu ilk andan itibaren, sosyal medya ve diğer cereyanlar içinde söylenenler bir amaca matuf şekilde söylenmektedir. Hem acımız var, hem bıçağı biraz daha içeri sokup canımızı yakmak için söylenenlerdir. Annesine babasına gitmek üzereyken kaçırıldılar. Kimisi de açık öğretim sınavına giderken kaçırıldılar” ifadelerini kullandı

İHD için "canı çıkasıca dernek" ifadesini kullandı

Soylu şöyle devam etti:

Belçika numaralı bir telefondan dediler ki, 'bombalıyorlar, çıkın deyin ki TSK burayı bombalıyor, bombalamasınlar'. Terör örgütünden merhamet, vicdan bekleyen vicdansızdır. Terör örgütünden, 'acaba bir şey olur mu' diye ona yaslanan hain oğlu haindir.

Cumhurbaşkanımız ailelerle görüştü. 1984’ten bugüne kadar terör örgütü 6 bin 21 sivil katliam gerçekleşti. İHD denilen canı çıkasıca dernek bir tanesi için bir laf söyledi mi, onun peşine takılıyorsunuz. Devlet burada üzerine düşen her şeyi yapmıştır.

Öznur Çalık, çocuklar kaçırıldığı zaman Pervin Buldan’ı aradı.  Pervin Buldan, ‘Biraz misafir edecekler, sonra bırakacaklar’ dedi. Otopsi fotoğraflarının hepsi burada. Şehitlerimizin vücut bütünleri fotoğraflarda mevcut. Terörle mücadele bugün başlamamıştır. PKK'nın köküne kazıyarak sona erecektir.

Evlatlarımızın canlı getirilmesi için her şeyi yaptık. PKK, ailelerimize karşı zafer kazanamayacak, ailelerimiz onları yenecek.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU