İstatistikler, Süper Lig şampiyonluğu için Beşiktaş'ı işaret etti; Galatasaray ikinci, Fenerbahçe üçüncü oldu

CIES, Avrupa'nın beş büyük ligi ve Süper Lig'in istatistiklerine göre şampiyon adaylarını açıkladı. Süper Lig'de Beşiktaş'ın 84 puanla şampiyon olacağı öne sürülürken Galatasaray'ın averajla ikinci, Fenerbahçe'nin ise 81 puanla üçüncü olacağı iddia edildi

Süper Lig'de 51'er puandaki takımlardan Galatasaray birinci, Fenerbahçe ikinci, maç eksiği bulunan Beşiktaş ise 48 puanla üçüncü sırada / Fotoğraf: AA

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), Süper Lig ve Avrupa'nın en büyük 5 ligi olarak kabul edilen Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), Birleşik Krallık (Premier Lig), İspanya (La Liga) ve İtalya'nın da (Serie A) aralarında bulunduğu birçok lig organizasyonundaki tahmini şampiyonlarını ve küme düşecek ekipleri açıkladı.

Araştırmada takımların liglerindeki istatistiklerinin, topa sahip olma, gol girişimi, rakip alandaki verimlilik gibi veriler ele alındı.

Rapora göre Süper Lig'in 42. hafta sonunda zirvesini 84'er puanla Beşiktaş ile Galatasaray'ın paylaşacağı öne sürüldü. 

Şu anda ligde 48 puanı bulunan ve bir maçı eksik olan Beşiktaş'ın sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyeceği, lider Galatasaray'ın ise 42. hafta sonunda averajla ikinci sırada yer alacağı öngörüldü.

 

 

Geride kalan 25 haftayı 51 puanla tamamlayan Fenerbahçe'nin ise lig sonunda 81 puanda bitirerek üçüncü sırada olacağı aktarıldı.

Bu sezon aldığı başarılı sonuçlarla adından söz ettiren Aytemiz Alanyaspor'u 80 puanla 4. sırada gösteren raporda Trabzonspor, 70 puanla beşinci sırada yer aldı.

CIES'in araştırmasına göre Süper Lig'de küme düşeceği öne sürülen takımlar ise Gençlerbirliği, Denizlispor, Ankaragücü ve Kayserispor oldu.

 

Manchester City-Reuters.jpg
Geçen sezon taraftarlarına hayal kırıklığı yaratan Manchester City, bu yıl başarısını sürdürüyor / Fotoğraf: Reuters

 

Premier Lig'de zirve Manchester City'nin

Dünyanın en çok izlenen lig organizasyonu Premier Lig'de 2020-21 sezonunu Manchester City'nin zirvede bitireceği açıklandı.

CIES, mevcut durumda 50 puanla ilk sırada yer alan "Maviler"in 40. haftalar itibariyle 86 puana ulaşacağını ve 72 puan toplaması beklenene Manchester United'ın 14 puan önünde ipi göğüsleyeceği belirtildi.

Premier Lig'de son şampiyon Liverpool'un ise 69 puanla üçüncü, Chelsea'nin ise 68 puanla dördüncü olacağı kaydedildi.

 

 

Milli futbolcular Cengiz Ünder ile Çağlar Söyüncü'nün de formasını giydiği Leicester City'nin ise 40. hafta sonunda 66 puanla beşinci olacağı öne sürüldü.

İstatistiklere göre Premier Lig'den bir alt lige düşmesi muhtemel takımlar ise West Bromwich Albion, Sheffield United ve Burnley oldu.

 

Bayern-Reuters.jpg
Bayern Münih, geçen sezonu 6 kupayla tamamlayarak tarihi bir başarıya imza attı / Fotoğraf: Reuters

 

Bundesliga'da gelenek değişmiyor, Bayern Münih üst üste 9. kez şampiyon

Rapora göre 18 takımın mücadele ettiği Bundesliga'da 34. hafta sonunda Bayern Münih'in 77 puanla üst üste 9. şampiyonluğunu ilan edeceği, Leipzig'in ise 71 puanla ikinci sırada yer alacağı bildirildi.

62'şer puanla ligi bitireceği öngörülen Bayer Leverkusen'in üçüncü, Wolfsburg'un ise averaja dördüncü olacağı aktarıldı.

 

 

Geçen sezonun ikinci olan Borussia Dortmund'un ise 59 puan toplayacağı ve Bundesliga'yı beşinci sırada tamamlayacağı hesaplandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Bu sezon aldığı kötü sonuçlarla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan ve milli futbolcu Ozan Kabak'ı Liverpool'a kiralık gönderen Schalke 04'ün ligin kalanında sadece bir puan toplayarak 13 puanla bir alt lige düşeceği kaydedildi.

İtalya'da Inter, 11 yıl sonra zirvede

Serie A'da bu sezon 11 yıl sonra bir ilkin gerçekleşerek Inter'in 81 puanla şampiyon olacağı öne sürüldü.

Toplamda 18 kez İtalya şampiyonu olan Inter, ligde en son 2009-10 sezonunda şampiyonluk sevinci yaşamıştı. 

Serie A'da geride kalan 22 haftada 50 puan toplayan mavi-siyahlılar, 49 puanlı Milan'ın önünde zirvede yer alıyor.

 

 

20 takımın mücadele ettiği İtalya'da sezon sonunda ikinci sırada olması muhtemel ekip ise Hakan Çalhanoğlu ve Zlatan Ibrahimovic'in formasını giydiği Milan oldu. 

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun takımı Juventus'un ise 78 puanla üçüncü olması bekleniyor.

Serie A'dan bir alt lige düşecek ekipler içinse Crotone, Cagliari ve Parma isimleri ön plana çıkıyor.

 

Luiz Suarez-Reuters.jpg
Atletico Madrid'in bu sezonki en büyük kozu, Barcelona'dan transfer edilen Suarez oldu / Fotoğraf: Reuters

 

İspanya'da Atletico Madrid 6 sezon sonra mutlu sona ulaşıyor

La Liga'da Atletico Madrid'in 6 sezon süren Barcelona ve Real Madrid hegemonyasını bu sezon sona erdirmesi bekleniyor.

Şu an 54 puanla zirvede yer bulunan başkent ekibinin, 40. hafta sonundaki konumunun değişmeyeceği ve 81 puan toplayarak ipi göğüsleyeceği belirtiliyor.

 

 

La Liga'da Barcelona'nın 78 puanla ikinci, Real Madrid'in 74 puanla üçüncü, Sevilla'nın ise 67 puanla dördüncü olacağı bildirildi.

İspanya'da bir alt lige düşecek takımların ise Elche, Real Valladolid ve Huesca olacağı düşünülüyor.

 

Olympique Lyon-Reuters.jpg
Ligue 1'de Olympique Lyon'un sezon onu şampiyon olacağı öne sürüldü / Fotoğraf: Reuters

 

Fransa'da Lyon, Neymar ve Mbappe'li PSG'yi geride bırakıyor

Ligue 1'de bir döneme damga vuran ve 2002-2008 yılları arasında üst üste 7 kez şampiyon olan Olympique Lyon'un, 12 sezon süren hasretine bu sezon son vereceği öngörüldü.

25 haftanın geride kaldığı Fransa'da 52 puanla üçüncü sırada bulunan Lyon'un 40. haftayı 82 puanda tamamlayarak, PSG'nin önünde zirvede yer alacağı aktarıldı.

Ligue 1'i son 8 sezonda 7 kez şampiyon olan PSG'nin 81 puanla ikinci olacağı tahmin edilirken en ilginç istatistik ise Lille'den geldi.

 

 

Milli futbolcular Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in formasını giydiği ve şu an 55 puanla liderlik koltuğunda oturan Lille'in sezon sonunda 79 puana ulaşarak üçüncü olacağı öne sürüldü.

Fransa'da bir alt lige düşmesi muhtemel ekiplerin ise Dijon, Nimes ve Nantes olacağı kaydedildi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU