Sahasında beşinci kez yenilen Fenerbahçe, "Burası Kadıköy, buradan çıkış yok" sözünü unuttu... Domaç: Karagümrük maçı Erol Bulut için "finale" döndü

Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda Başakşehir'e elenirken, bu sezon sahasında beşinci yenilgisini aldı. Sarı-lacivertliler, aldıkları sonuçlar sonrası taraftarların en sevdiği sloganlardan "Burası Kadıköy, buradan çıkış yok" sözünü hayata geçiremedi

Türkiye Kupası'na veda eden Fenerbahçe, Süper Lig şampiyonluğu için mücadelesini sürdürecek / Fotoğraf: AA

Süper Lig'de son iki sezonda aldığı "başarısız" sonuçlar nedeniyle eleştirilen ve taraftarını memnun edemeyen Fenerbahçe, 2020-21 sezonu başında yaptığı hamlelerle talip olduğu kupalardan ilkine Başakşehir karşısında veda etti.

Kadıköy'deki Ülker Stadı'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasında Başakşehir'i konuk eden sarı-lacivertliler, normal süresi 1-1 eşitlikle sonra eren müsabakanın uzatma bölümünde rakibine 2-1 yenilerek turnuvadan elendi.

Yaz transfer sezonunda 18, ara transfer döneminde ise 4 futbolcuyu kadrosuna katarak adından söz ettiren Fenerbahçe, bu sezon inişli-çıkışlı bir grafik sergiliyordu.

Süper Lig'de oynadığı son 9 maçta 8 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek iyi bir çıkış yakalayan Fenerbahçe, hafta sonu ezeli rakibi Galatasaray'a mağlup olarak zirveyi rakibine kaptırırken yenilmezlik serisini de sonlandırdı.

Ülker Stadı'nda uzun yıllar aldığı başarılı sonuçlar ve serilerle "Burası Kadıköy buradan çıkış yok" sloganına ilham kaynağı olan Fenerbahçe'nin bu sezon sahasında elde ettiği sonuçlar, sarı-lacivert renklere gönül veren taraftarlar tarafından pek de hoş karşılanmadı.

Fenerbahçe, sahasında ezeli rakiplerine kurduğu üstünlüğü geçen sezon Trabzonspor ve Galatasaray'a, bu sezon ise Beşiktaş'a karşı kaybetti.

Öyle ki hafta sonu oynanan derbide üst üste ikinci kez Galatasaray'a yenilen sarı-lacivertliler, Mart 1988'den bu yana iç sahada ezeli rakibine ilk kez üst üste 2 kez yenilerek farklı bir rekora imza attı.

 

Mesut Özil-AA.jpg
Fenerbahçe'de Mesut Özil, karşılaşmanın ikinci yarısında Sinan Gümüş'ün yerine oyuna dahil oldu / Fotoğraf: AA

 

Sahasında bu sezon Konyaspor, Hatayspor, Beşiktaş ve Yeni Malatyaspor'a yenilen, Hatayspor ile de berabere kalan Fenerbahçe, Süper Lig'de 14 puan kaybı yaşadı.

Son olarak Medipol Başakşehir'e de yenilerek bu sezon iç sahadaki beşinci mağlubiyetine imza atan Fenerbahçe, "Burası Kadıköy buradan çıkış yok" sözünün aksine hareket etti.

Geçen sezon Aytemiz Alanyaspor'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Erol Bulut'u takımın başına getiren Fenerbahçe, bu sezon oynadığı futbol ile hedefte. 

Bulut'un savunma ağırlıklı futbolu, spor medyasında eleştirilirken, taraftarların da tepki göstermesine neden oluyor.

Başakşehir mağlubiyetinin ardından sarı-lacivertli taraftarların sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinden teknik direktör Erol Bulut'u istifaya davet eden yorumlarının "en çok konuşulanlar" arasında yer alması da tepkilerin boyutunu gözler önüne seriyor.

Kadıköy'de 14 puan kaybetti

Fenerbahçe'nin kalesi konumundaki Ülker Stadı, rakiplerin kolaylıkla puan alabileceği bir yer değil iken bu sezon durum tersine döndü.

İşlerin kötü gittiği son üç sezon göz önüne alındığında sarı-lacivertliler, 2018-19 sezonundaki 17 iç saha maçında 8 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti.

2019-20 sezonunda 11 kez sahadan zaferle ayrılan İstanbul temsilcisi, 3'er kez beraberlik ve mağlubiyet yaşadı.

Süper Lig'de 21 takımla oynanan 2020-21 sezonunda ise henüz 12. iç saha maçına çıkan Fenerbahçe, 7 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Kadıköy'de Hatayspor ile berabere kalarak 2 puan kaybeden sarı-lacivertliler, Konyaspor, Beşiktaş, Yeni Malatyaspor ve Galatasaray müsabakalarını ise kaybederek toplamda 12 puandan oldu.

Türkiye Kupası'nda Kadıköy'de konuk ettiği Sivas Belediyespor, Karacabey Belediyespor ve Kasımpaşa'yı saf dışı bırakan Fenerbahçe, 10 kişi kaldığı ve uzatmalara giden maçta Başakşehir'e 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti.

 

Fenerbahçe-AA2.jpg
Fenerbahçe, bu sezon Kadıköy'deki beşinci mağlubiyetini yaşadı / Fotoğraf: AA

 

Haldun Domaç: Fatih Karagümrük maçı Erol Bulut için finale döndü 

Fenerbahçe'nin ligdeki son durumunu Independent Türkçe'ye değerlendiren spor yorumcusu Haldun Domaç, sarı-lacivertlilerin istenen oyunu bir türlü sahada sergileyemediğini belirterek, şu yorumu yaptı:

Oyuncu seçimleri ve maçlara göre planlamalarda hatalar yapılıyor. Erol Bulut'un özellikle son Galatasaray maçı ile kupadaki Başakşehir maçında kadro seçimleri ve oyun stratejilerinin doğru olmadığını düşünüyorum. Bu durum Fenerbahçe için iki maçta da ciddi bir handikap oluşturdu. Şimdi Erol Bulut için Fatih Karagümrük maçı bir anlamda finale dönüştü.

"Fenerbahçe ciddi manada eksiklerinin sıkıntısını yaşıyor"

Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'ndaki Başakşehir karşılaşmasıyla Galatasaray yenilgisini telafi etme şansı olduğunu dile getiren Domaç, "Bu mücadelenin kaybı bütün dikkatlerin lige çevrilmesine ve oradaki kayıpların artık kabul edilebilir şekle gelmemesine neden oldu. Bu nedenle de tüm ağırlık lige verilecek. Şunu da söylemeliyiz: Fenerbahçe ciddi manada eksiklerin sıkıntısını yaşıyor" şeklinde görüş belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Sarı-lacivertli ekibin Türkiye Kupası'ndan elenmesinin ligi kaybettiği anlamına gelmeyeceğini belirten Domaç, takımın bu havaya girmeyeceğini ancak 'eyvah' tehlikesinin de net şekilde ortaya çıktığını vurguladı.

"Erol Bulut, kadro seçimlerinde zaman zaman sıkıntı yaşıyor"

Domaç, Erol Bulut'un istifa etmesi yönünde yapılan yorumlara katılmadığını aktararak, şunları kaydetti:

Erol Hocanın performansını çok başarılı bulmuyorum. Neden? Özellikle maç deneyim koyulması gereken yerlerde o deneyimi koyamıyor. Kadro olarak seçimlerde zaman zaman sıkıntı yaşıyor. Ancak sezon ortasındaki antrenör değişimlerinin takımlar için çok önemli getirisi olmuyor. Bu gerçeği vurgulamak lazım. Ben Karagümrük maçında da kredisi olduğunu düşünüyorum ama daha fazla olamaz. Çünkü büyük camialar çok uzun süre böyle teknik adamları elde tutamıyorlar. 

"Ali Koç'un çok transferle başarının gelmeyeceği gerçeğini görmesi lazım"

Fenerbahçe Kulübü'nün son üç sezonda başarı için istekli olduğunu ancak istenilen sonuca bir türlü varılamamasını da yorumlayan Domaç, sözlerini şöyle noktaladı:

Ali Koç'un çok transferle başarının gelmeyeceği gerçeğini öğrenmesi, görmesi lazım. Bunu söylememiz gerekiyor. Önemli noktalarda ikincisi de transferi çok yapmak yerine, doğru yere transfer yapmak önemli. Mesela dün akşam gözlemlediğimiz Fenerbahçe'nin ideal bir santrforunun olmaması... 18+4 toplam 22 transferin karşılığında 1 santrafor yok. Belki de o kalabalığın içerisine oyuncu sokmak yerine, doğru ve isabetli bir santrfor almak daha doğru tercih olacaktır. Bu noktada üç senedir Fenerbahçe'nin hamlelerinde sıkıntılar olduğunu söyleyebilirim. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU