Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çarşamba günü "Millete Sesleniş" konuşmamı izlemenizi tavsiye ediyorum

Erdoğan konuşmasında, "Çarşamba günü millete sesleniş konuşmamı izlemenizi tavsiye ediyorum. Sizlere birçok güzellikleri orada takdim edeceğim" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bayburt, Giresun, Niğde ve Zonguldak il kongrelerine canlı bağlantıyla katılarak açıklamalarda bulundu.

"Temizlik, mesafe ve maske kurallarına riayet ederek yürüttüğümüz kongrelerimiz büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleşiyor" diyen Erdoğan, partisinin siyasetinin temelinde asırlardır elden ele aktarılan büyük bir dava var olduğunu söyledi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Zihnini ve kalbini Türkiye düşmanlarına kiralamış kesimler, buldukları her fırsatta ülkemizin huzuruna, istikrarına saldırıyor, Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bunlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Çocuklarımıza 2053 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye'yi miras bırakmak için daha çok çalışmamız, gayret göstermemiz gerekiyor. Bu süreçte rabiamıza daha sıkı sahip çıkmak zorundayız. Rabiamız geleceğimize güvenle bakabilmemizin en büyük teminatıdır. 

"Kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklamaya çalıştık"

Partisinin sürekli sahada olması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Farklı odakların tehditlerine maruz kaldık, tüm saldırılar karşısında iman varsa imkan da vardır diyerek, her türlü yokluğa rağmen yolumuzdan geri dönmedik. Kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklamaya çalıştık" dedi.

Konuşmasında CHP'ye yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan, "Geçmişteki hiçbir aktör bugünkü CHP kadar kötü bir görüntü sergilemedi" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, CHP'nin parçalanmaya başladığını öne sürerek, şunları söyledi:

CHP kendi hükmü şahsiyeti için ne yapıyor diye baktığımızda karşımıza boşluk çıkıyor. Hiçbir yol aşılamayacak kadar yüksekten geçmez. CHP'nintek işi terazisinin kefelerine yerletirdiği partileri dengede tutarak, kurduğu kirli ittifakı dengede tutmaktır. CHP'nin başındaki zatın herkesi kapı dışarı ederek sergilediği diktatörlük, tek parti seviyesine geldi. Tek başarı hikayesi partisinin başına kasetle gelmek olan kişinin, partisindeki taciz, tecavüzü kapatmasını da kendi karakterine veriyoruz. İşte Menemen'de AK Parti iktidar oldu.

"Çarşamba günü, sizlere birçok güzellikleri takdim edeceğim"

Çarşamba günü yapacağı "Millete Sesleniş" konuşmasının izlenmesi tavsiyesinde bulunan Erdoğan, "Sizlere birçok güzellikleri orada takdim edeceğim" dedi.

Erdoğan ayrıca, "En büyük üzüntümüz içlerindeki bu çürümeyi gençlerimizi kullanarak gözlerden saklamaya çalışmalarıdır. Artık siyasi tükenmişliklerini perdelemek için sokak siyasetine sarılmaktadır. Ha CHP ha HDP hiçbir farkları yok. Terör örgütlerinin beslemesi bunlar" diye konuştu.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU