Mahir Ünal, "Bizi mahvettiniz" diyen çiftçi ile diyaloğunu anlattı: Dedim ki cebindeki telefonu kaça aldın?

"Sen burada, ayda 450 lira bu telefona ödeyebiliyorsun. Bu şu demek: Bizim kaynaklarımızı, finansmanımızı, üretim yeteneğimizi kullanma becerimiz demek"

TV5'te yayınlanan '4. Güç' isimli programa konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın 2018 yılındaki seçimler öncesinde Kahramanmaraş gezisindeyken genç bir çiftçiyle yaşadığı diyalogu paylaştığı video sosyal medyada gündem oldu.

Programda Ünal, “Bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz” diyen çiftçiye "Cebindeki telefonu kaça aldın?" yanıtını verdiğini aktarıyor.

Ünal’ın ifadeleri şöyle:

Bir delikanlı geldi. 'Bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz' dedi. 'Telefonunu alabilir miyim' dedim. IPhone 6. 'Kaça aldın' dedim. '3400 lira mı, 4500 lira' mı dedi, '24 taksitle aldım' dedi. 'İnternet paketi de var mı?' dedim. 'Var' dedi. 'Ayda kaç para ödüyorsun buna?' dedim. 'Ayda 450 lira ödüyorum' dedi. Sen burada, ayda 450 lira bu telefona ödeyebiliyorsun. Bu şu demek: Bizim kaynaklarımızı, finansmanımızı, üretim yeteneğimizi kullanma becerimiz demek.

Ünal konuşmasının devamında çiftçilerin sorunlarının olduğunu belirtti. ABD ve Avrupa ülkelerinde ekonomi konusunda "çok ciddi sorunlar" yaşadığını ifade eden Ünal, Türkiye'de Kovid-19 dolayısıyla çalışamayan kesimlere yardım edildiğini söyledi. Ünal, şöyle konuştu:

Elimizde bir bardak var. Biz 18 yılda bu bardağın yüzde 70'ini doldurduk ama yüzde 30'u boş. Bu bardağın yüzde 30'luk boşluğunu da konuşalım ama yüzde 70'lik doluluğunu da konuşalım. Bir dönem bu ülkede bardak yoktu, bırakın içindeki suyu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU