Kemal Kılıçdaroğlu: CHP'li belediyeler uluslararası alanda Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi'nden daha güvenilir

Kılıçdaroğlu, Hazine’nin ancak yüzde 5-6 faizle borç bulabildiğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ise Buca metrosu için yüzde 3 faizle kaynak bulduğunu söyledi

Kılıçdaroğlu İzmir7deselden etkilenen esnafı ziyaret etti / Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2-3 Şubat'taki kuvvetli yağışla oluşan selde dükkanları zarar gören esnafı ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında geldiği Konak ilçesindeki Güzelyalı semti sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.  

Kılıçdaroğlu, maddi kaybın giderileceğini belirterek "Bir yılda yağması gereken yağmur 24 saatte yağınca her taraf göl oldu. Tam bir afet. Bir sorun varsa çözülecektir. Ayrıca hasar tespit çalışmaları yapılmış. Bütün esnafın zararları ve var olan sorunları çözülecek, maddi kayıpları giderilecek. Ön tespitler yapıldı." dedi. 

Üçkuyular Vapur İskelesi'nden Uğur Mumcu arabalı vapuruyla Karşıyaka'ya geçen Kılıçdaroğlu, daha sonra Çiğli Tramvayı'nın temel atma törenine katıldı. 

 

20210206_2_46743329_62274910.jpg
Fotoğraf: AA

 

Törende bir konuyma yapar Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca metrosu için aldığı kredi üzerinden iktidarın ekonomi politikasını değerlendirdi:

Hazine'nin en son aldığı dış borçta öderikleri faiz, yüzde 5-6 civarında. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk borçlanmayı yüzde 3 ile yaptı, olağanüstü bir rakam. Türkiye Cumhuriyeti'nin ödediği faizin yarısı kadar bir faiz. Bizim belediyelerimizin uluslararası alanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti hazinesinden daha iyi ve daha güvenilir olduğunu gösteriyor. Bu bizim için gurur vesilesidir. İnşallah iktidara geldiğimizde, altını özenle çizeyim dostlarımızla birlikte iktidara geldiğimizde Türkiye'nin talihini değiştireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bütün uluslararası arenalarda güçlü kılacağız.

Kılıçdaroğlu’nun gündeminde işsizlik de vardı. Faiz-döviz eksenindeki pomitikalarla işsizliğin önüne geçilemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi:   

Bugün Türkiye’nin en temel sorunlarından birisi işsizliktir. Kiminle muhatap olsanız ailesinde bir işsiz var. Üniversiteden mezun olan işsiz. Olacak şey değil. 10 milyonu aşkın işsizimiz var ama sarayda oturanlar işsizlik sorununu bilmiyorlar. Çünkü sarayda işsizlik sorunu yok., sarayda yoksulluk sorunu yok, sarayda bir maaş yetmiyor. 5 maaş alanlar var. Onları derdi yok,  tuzu kuru onların.

 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU