Milletvekili Ahmet Şık'a "Boğaziçi" soruşturması: Suç işlemek için alenen tahrik

Savcılığın açıklamasında "Boğaziçi protestolarını bahane ederek, 'bu hükümet seçimle gitmeyecek, sokağa çıkın' çağrısında bulunduğuna dair haberler yapıldığı" belirtildi

Fotoğraf: AA

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık hakkında "Suç işlemek için alenen tahrik" suçundan soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında, İstanbul Milletvekili Şık'ın "Boğaziçi protestolarını bahane ederek, 'bu hükümet seçimle gitmeyecek, sokağa çıkın' çağrısında bulunduğuna dair haberler yapıldığı" belirtildi.

Bunun üzerine, Şık, hakkında TCK 214. Maddesi kapsamında "Suç işlemek için alenen tahrik" suçundan soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şık'tan açıklama

Ahmet Şık da soruşturmanın ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

Aldıkları talimatın gereğini yaparak soruşturma başlatarak dediklerimi haklı çıkaranlara; “Barikat sokağı kapatır ama yolu açar.”

Şık ne demişti?

Ahmet Şık Boğaziçi'ne atanan Melih Bulu'yu protesto ettikleri için gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakıldığı gün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Kimse seçimle gidiyorlar sayıklamasının peşinden gitmesin artık. Çünkü mafyayla; hukukla mücadele edilmez. Bunların hukuku ile mücadele edilmez. Evrensel hukuk normlarının olduğu bir hukukla mücadele etmek için herkes yurttaşlık görevini yerine getirmeli, bu mücadeleye omuz verilmeli. İsim vererek de söyleyeceğim Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı veli toplantısında anne babalara yaptığı çağrıyı kimse ciddiye almasın. Burada çok ağır bir yük var ve bu yükü kaldırmak sadece bu genç arkadaşların tek başına yüklenebileceği bir ağırlık değil bu. Hep birlikte ona el atmamız gerekilor ve hep birlikte o taşı kaldırıp atacağız. O taşın adı saray rejimi.

 

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU