Kılıçdaroğlu'ndan Rektör Melih Bulu açıklaması: Çekilmesi lazım

CHP lideri Kılıçdaroğlu açıklamasında "O üniversite hocasının 'Ya kimse kabul etmiyor, büyüklük bende kalsın ben buradan ayrılayım' demesi lazım" ifadelerini kullandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prdf. Dr. Melih Bulu'nun görevinden çekilmesi gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Aksi halde kaos çıkıyor" diye konuştu.

CHP lideri çiftçiler ile buluştuğu programın açılışında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden protesto eylemlerine de değinen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Üniversiteler bilim yuvasıdır kavga yuvası değil. Üniversitelerde bilgi yani gelecek üretilir. Bilmediğimiz pek çok bilgiyi üniversiteler alırlar, okurlar, paylaşırlar bizler de öğreniriz. Akademik dünyası gelişmiş bütün ülkeler gelişmiştir. Boğaziçi Üniversitesi'nden söz etmek isterim. Orada güzel çocuklarımız okuyor, hepsi başarılı. O üniversitenin gelenekleri vardır. Gelenekler bazen kanunlardan daha güçlüdür. Üniversiteye bir kişiyi atıyorsunuz üniversite kabul etmiyor. Sadece öğrenciler değil hocalar da kabul etmiyor. Olması gerek o üniversite hocasının "Ya kimse kabul etmiyor, büyüklük bende kalsın ben buradan ayrılayım" demesi lazım. Aksi halde kaos çıkıyor.

12 Eylül Darbesi öncesi yaşananları hatırlatan Kılıçdaroğlu "80 öncesi ve sonrasını iyi hatırlarsınız bir sürü insan hayatını kaybetti. Kimi sağ kimi sol dedi, gençlerimiz birbirini öldürdü. Türkiye böyle bir şeyin içine sokulmamalı. Öğrenciler istemiyor, öğretim üyeleri de istemiyor. Bir aydan fazladır bir yardımcı bile bulamadı o zaman çekilmesi lazım" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bugünkü politika bir siyasi tercihtir"

Kılıçdaroğlu çiftçinin son 18 yılda tarımı terk ettiğini 2002 yılında 26 milyon 579 bin olan ekilen tarım alanının 2019'da 23 milyon hektara düştüğünü, söz konusu alanın Trakya bölgesinin 3 katına denk geldiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu konuşmasına şu şekilde devam etti:

Bugünkü politika bir siyasi tercihtir. Bu siyasi tercihten yana olanlar bunu çekerler ama bu tercihe karşıysanız o siyasi tercihe "Kusura bakma" diyeceksiniz. "Beni aç bırakman için, beni vergi dairelerinde süründürmen için sana oy vermedim" diyeceksiniz, demek zorundasınız. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU