Erdoğan’ın anayasa çıkışına CHP ve İYİ Parti’den yanıt

Erdoğan'ın "Belki de şimdi Türkiye'nin tekrar yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir” çıkışına CHP ve İYİ Partili isimler tepki gösterdi.

Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından yaptığı, “Belki de şimdi Türkiye'nin tekrar yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir” çıkışına İYİ Parti ve CHP’li isimlerden yanıt geldi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan Twitter’dan, “Millet birinin, birilerinin gitmesine karar vermişse; bırakın anayasa değişikliği, ağzınızda kuş tutsanız para etmez” diyerek, “Geçmişte örnekleri çok. Millet karar verdi; gideceksiniz” değerlendirmesi yaptı.

“İlk seçimde gideceksiniz”

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise “Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'yeni anayasa' diyerek yurttaşın acı gerçeklerini çözmek yerine 'referandum' sinyaliyle olayı saptırıyor” dedi. 

Erdoğan’ın “Kan ağlayan çiftçiye çare bulmak yerine, beylik laflarla kılıf uydurmaya çalıştığını” belirten Barut, “Niyetinizi de biliyoruz, yutmuyoruz. İlk seçimde gideceksiniz” ifadelerini kullandı. 

"Suni gündem"

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu da Erdoğan’a tepki gösterdi. 

Karasu, “Esnafın, işçinin, emeklinin, çiftçinin durumunu tartışmayan iktidarın anayasa değişikliği çıkışı milletin gündemini suni gündemle örtbas etmeye çalışmaktır” dedi. 

Karasu 83 milyonun gündeminin “İşsizlik, yoksulluk, zam ve hayat pahalılığı” olduğunu ifade etti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU