Yusuf Kaplan: Batılılar, yüzyıllık hesaplarını Türkiye üzerinden yapıyor

“Batı, İslâm'ı fosilleştiremediği için çıldırıyor”

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, batı ülkelerinin planlarını Türkiye üzerinden yaptığını öne sürdü. Türkiye’nin şu anda bu yükü kaldıramayacağı görüşünü dile getiren Kaplan, “Şimdilik, dalga-kırma süreciyle boğuşuyoruz” diye yazdı.

Kaplan bugünkü “Biz gelince onlar gidecekler: Batılılar, yüzyıllık hesaplarını Türkiye üzerinden yapıyorlar” başlıklı köşe yazısında özetle şu görüşlerini dile getirdi:

Batı uygarlığı hem kendisi felsefî olarak çöktü hem de İslâm dışındaki diğer medeniyetleri fosilleştirdi ve kapitalistleştirerek bitirdi. Ama İslâm'ı fosilleştiremediği için çıldırıyor. O yüzden yüzyıllık stratejilerini, İslâm'ın gelişini önlemek için geliştiriyor: Şunu çok iyi biliyor Batılılar: İslâm dünyasını toparlayabilecek ve ayağa kaldırabilecek hem tarihî derinliğe hem köklü medeniyet tecrübesine sahip tek ülke Türkiye. Türkiye, bu yükü taşıyabilecek durumda mı? Şu hâliyle, hayır.

Ama bu yola girdi; Ak Parti, kendisini köklü bir özeleştiriye ve yenilenmeye tabi tutarsa, muhalefet partileri de, medeniyet fikri etrafında “önce Türkiye!” diyebilecek bir noktaya ulaşırsa ve önümüzdeki 10 yıllık süreçte eğitim, düşünce, sanat, kültür, şehircilik, medya ve gençlikte devrim niteliğinde adımlar atabilirsek, evet. Asıl yolculuk, o zaman başlayacak... Dalga-kurma süreci bu. Şimdilik, dalga-kırma süreciyle boğuşuyoruz... Oyunları bozmakla, püskürtmekle uğraşıyoruz... Mesafe de alıyoruz... Libya’da olmamız bunun göstergesi. Dalga-kurma süreci ondan sonra başlayacak inşallah.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU