Viral olan fotoğrafıyla hayır kurumlarına 1,8 milyon dolar toplayan Sanders: Kongre'nin adımlarının yerini alamaz

Vermont Senatörü, Kongre'nin kapsamlı bir koronavirüs yardım tasarısını onaylamak için uzlaşma sürecini kullanması gerektiğini söylüyor

Sanders'ın yemin gününde yün eldivenleriyle çekilen fotoğrafı sosyal medyada viral oldu (AFP)

Senatör Bernie Sanders'ın söyleyebileceği üzere, iyi bir meme'in boşa gitmesine asla izin vermeyin.

Vermont Senatörü ve ekibi, Göreve Başlama Günü'nde viral olan “Başkan Sanders” meme'ine dayanan sweatshirt ve diğer ürünleri sattıktan sonra ulusal hayır kurumları için başarıyla 1,8 milyon dolar (yaklaşık 13,3 milyon TL) topladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meme, senatörün göreve başlama törenlerinde giydiği yün eldivenlerle kollarını bağlamış halde sandalyede tek başına otururken görüldüğü bir fotoğraf. Başkan Joe Biden'ın göreve başlamasından sonraki günlerde, Sanders'ın fotoğrafı kullanıcıların popüler kültürün, televizyonun ve siyasetin tarihi anlarından görüntülere eklemesiyle beraber çevrimiçi ortamda patladı.

Sanders, perşembe günü yaptığı açıklamada, "Jane ve ben geçen hafta bu kadar çok insanın gösterdiği tüm bu yaratıcılığa hayran kaldık ve internetteki şöhretimi yardıma ihtiyacı olan Vermontlulara yardımcı olmak için kullanabildiğimiz için mutluyuz" dedi. "Fakat bu miktardaki para bile Kongre'deki eylemin yerini tutmaz ve Vermont'taki ve ülkenin dört bir yanındaki çalışanların Büyük Buhran'dan beri karşılaştığımız en kötü krizin ortasında ihtiyaç duydukları desteğe ulaşması için Washington'da elimden gelen her şeyi yapacağım" diye ekledi.

Senatörün kampanya mağazasında 45 dolara (yaklaşık 330 TL) satılan "Başkan Sanders Bisiklet Yaka Sweatshirt"ler hâlâ tükenmiş görünüyor. İnternet sitesi "çok büyük talep" nedeniyle bazı alıcılar için sevkiyatta gecikmeler yaşandığını belirtiyor.

İnternet sitesine göre Sanders'ın kampanya ürünleri ABD'de, sendika işaretiyle üretiliyor ve gelirin yüzde 100'ü Vermont'taki Meals on Wheels hayır kurumuna gidiyor.

Bisiklet yaka sweatshirt'ün popülerliğinden sonra Sanders'ın kampanyası, hafta sonu sitede satışa sunulan bir tişört ve çıkartmalarla birlikte "Başkan Sanders" meme'ini içeren bir dizi ürün daha eklemeye devam etti.

Pazartesi gününe kadar bu ürünler de tamamen tükendi.

Yakın zamanda Senato'nun yeni Bütçe Komisyonu Başkanı olacak Sanders, Kongre'nin Kovid-19 krizine ulusal düzeyde yanıt vermek için tasarlanan 1,9 trilyon dolarlık (yaklaşık 14 trilyon TL) koronavirüs yardım paketi tasarısını kabul etmek için uzlaşma sürecini kullanması gerektiğini söylüyor.

Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer, tasarıyı Senato'da yalnızca salt çoğunluk oy gerektiren uzlaşma yoluyla geçirmek için çalışacağını belirtti.

Schumer gazetecilere verdiği demeçte "Bütçe mutabakatını kullanmak dahil tüm seçenekleri masada açık tutuyoruz. Senatörlere bütçe kararıyla ilgili oylamanın önümüzdeki hafta düzenlenebileceğini ve buna hazırlanmalarını söyledim" dedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU