Eski AK Parti vekili: Saadet Partisi, Asiltürk’le intihar dalışı yapar mı?

“AK Parti-MHP-Perinçek gemisine Karamollaoğlu ile birlikte gitmek pek mümkün gözükmüyor. Muhtemelen Temel Bey’siz bir formül üretilecektir”

Asiltürk ve Erdoğan. (Fotoğraf: AA)

Geçmişte AK Parti’den milletvekilliği yapan Mehmet Ocaktan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi’nden Oğuzhan Asiltürk ile yaptığı ziyareti yorumladığı bir köşe yazısı kaleme aldı.

Ocaktan, “Saadet Partisi Asiltürk’le intihar dalışı yapar mı?” başlıklı köşe yazısında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve aşı konusunda Türkiye’nin eksik kaldığı noktaları hatırlattı.

“Bu durumun siyasi sonuçları olacağı kesin” değerlendirmesi yapan Ocaktan, şöyle yazdı:

İşte iktidar ortaklarını tedirgin eden ve telaşla yeni arayışlara yönelten de bu sıkıntılı Türkiye resmidir. Bu yüzden de şimdiden 50+1 telaşı başlamış bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Oğuzhan Asiltürk ziyaretini bu fotoğrafla birlikte değerlendirmek gerekiyor. Aslında lisanı hal ile söylenmek istenen şudur; ulusalcı-milliyetçi ittifakın gemisi her taraftan su alıyor, acaba Asiltürk Saadet Partisi’ni bu gemiye bindirerek Cumhur İttifakı’na bir hayır-hasenatta bulunabilir mi? Asiltürk’ün Kudüs Tv’ye yaptığı açıklamalar, Saadet’i gemiye bindirme işinde hatırı sayılır bir mesafenin alındığını gösteriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazısının devamında Asiltürk’ün “İleride şöyle mi yaparız böyle mi yaparız demenin zamanı o noktaya geldiğimiz zaman, seçime bir hafta kala buna karar verilir. Yapılır. Ondan önce bunu açıklarsam bir bölünme meydana gelir. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur. İki topluluk var. İkisiyle de görüşerek bizim davamızın başarıya ulaşmasında en doğru yol hangisiyse ona karar verir ilan ederiz” dediğini aktaran Ocaktan, şu ifadeleri kullandı:

Açıklamanın satır araları dikkatle okunduğunda aslında mutabakatın sağlandığı, “bölünme tehlikesi” gerekçesiyle Asiltürk’ün nihai açıklamayı ertelediği anlaşılıyor. Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek bekleyip hep birlikte göreceğiz. Ama anlaşılan o ki Saadet Partisi’nin ittifak gemisinde yer alabilmesi için Temel Karamollaoğlu’nun bir şekilde denklem dışında tutulmasıyla gerçekleşebilecek.

Asiltürk’ün hukukun üstünlüğü, özgürlük ve şeffaflık gibi ilkeleri var mıdır bilemem, ama Temel Bey demokratik değerler konusunda son derece hassas. Nitekim Karamollaoğlu önceki gün yaptığı açıklamada “Biz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı incitmek istemiyoruz” şeklinde zarif bir göndermede bulunarak dedi ki: “Gerçek dostlar birbirinin hatasının üstünü örten değil, uyarıda bulunup hatırlatma yapanlardır. Yanlışların ortadan kalkması için acı söylüyoruz. Saadet Partisi şahısları değil, ilkeleri konuşur.”

İşte tam da bu yüzden AK Parti-MHP-Perinçek gemisine Karamollaoğlu ile birlikte gitmek pek mümkün gözükmüyor. Muhtemelen Temel Bey’siz bir formül üretilecektir...

Ama unutmamak gerekiyor ki, eğer bugün Saadet Parti’si siyasette önemli bir aktör haline gelmişse bu Temel Karamollaoğlu’nun eseridir. Muhtemelen Oğuzhan Asiltürk ömrünün sonbaharını AK Parti, Devlet Bahçeli ve Doğu Perinçek’e muhteşem bir kıyak çekerek noktalamak istiyor. Asiltürk’le birlikte gemiye kimler atlar bilemem, ama Saadet camiasının bu intihar dalışına katılmak niyetinde olmadığı kesin.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU