Vuhanlılardan Batı basınına sitem: "Sabah akşam ağlamamızı mı bekliyorlar?"

Vuhan'daki birçok kişiye göre BBC videosunun Batılı gazetecilerin "elde edemediğini hor görme" yaklaşımını yansıttığı öne sürüldü

Vuhanlılar, birçok ülkedekinden farklı olarak 2021'i kalabalık partilerle karşılamıştı (Reuters)

Çin Komünist Partisi'ne yakın yayın organı Global Times, Kovid-19 virüsünün dünyada ilk ortaya çıktığı yer olduğu düşünülen Çin'in Vuhan kentinde halkın BBC'nin kentle ilgili son video haberine tepki gösterdiğini yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Global Times'ın "Vuhan sakinleri önyargılı olduğu için BBC videosunu reddediyor: Batı basını sabah akşam ağlamamızı mı bekliyor?" başlıklı haberinde, Vuhanlıların BBC'nin videosunda seçilen ortamlar, ışıklandırma ve önyargılı ifadeleri hoş karşılamadığı belirtildi. Haberde, kentteki birçok kişiye göre BBC videosunun Batılı gazetecilerin "elde edemediğini hor görme" yaklaşımını yansıttığı öne sürüldü.

BBC videosunun yapımcısı John Sudworth'un röportaj yaptığı kişilerin "virüsün Vuhan'a başka yerlerden geldiği ve Çin'in kurban olduğu" yönündeki açıklamalarıyla alttan alta dalga geçtiği, bu yöndeki uluslararası çalışmaları görmezden geldiği kaydedilen haberde şu ifadeler yer aldı:

Film ve TV sektöründeki kaynaklar ‘Seslendirme tıpkı bir şiir gibi duygusal. Ortam kaotik ve karanlık. Bunlar seyirciye baskı ve kargaşa olduğu izlenimi vermeyi amaçlayan bilindik teknikler' diyor.

Global Times'a konuşan Ye Meng isimli bir Vuhanlı, "Röportaj yapılan kişiler ne derse desin Batılı medya kuruluşları her zaman Çin'e saldıracak bir sebep buluyor. Bazı yabancıların aklında önyargı öylesine yerleşmiş ki Çin'in herhangi bir alandaki başarısını kabul edemiyorlar" dedi. Pekin'de yaşayan Vuhanlı bir kişi de "New York Times ve BBC bizden ne istiyor. Sabah akşam ağlamamızı mı? Hayır, biz daha iyi bir hayat kurmakla meşgulüz" diye konuştu.

Haberde, BBC'nin daha önce de Vuhan'la ilgili bir videosunda yanlış bir harita kullandığı ve Vuhan'ın yerini yanlış gösterdiği belirtildi. Global Times, "Vuhan ve Çin büyük acılar çekti. İnsanlar yaşadıkları deneyimden dersler çıkardı ve hayatlarına devam etmeyi hak ediyorlar. Çin'i ve Çinlilerin çabalarını karalamanın hiçbir ülkenin pandemiden kurtulmasını sağlamayacağını söylüyorlar" diye yazdı.


Independent Türkçe, Global Times

DAHA FAZLA HABER OKU