Boğaziçi Üniversitesi'nde güvenlik görevlileri öğrencilerin çadırını yıktı

Boğaziçi Dayanışması'nın paylaşımında "Kayyumluk önündeki çadırlarımız ÖGB'nin saldırısıyla kırıldı. Pes etmeyeceğiz, kabul etmeyeceği" ifadeleri yer aldı

Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi'nde başlayan protestolar sürüyor. 

Yaklaşık bir aydır devam eden protestolarda bugün öğrencilerin rektörlük binası önünde kurduğu çadıra müdahale eden güvenlik görevlileri çadırı yıktı. Öğrenciler ise çadırı yeniden kurdu. 

Boğaziçi Dayanışması'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Kayyumun,öğrenciyle emekçileri çatıştırma çabalarına rağmen kayyumluk etrafındaki abluayı dağıttık, çadırı kurduk" ifadeleri kullanıldı.

 

Melih Bulu'nun 1 Ocak'ta rektör olarak atanması tartışmaları da beraberinde getirmişti. Çok sayıda öğrenci ve akademisyen rektörün seçimle gelmesi gerektiğini belirterek atamayı protesto ediyor.

Öğrenciler çeşitli etkinliklerle eylemlerini sürdürürken akademisiyenler de rektörlük binasına sırtlarını dönerek atamaya tepkilerini dile getiriyorlar.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU