Özkök: İktidar yanlısı köşe yazarına paydaş kapitalizm tavsiyesi

"Paydaş kapitalizm sistemi, ekonomik süreçlerin her aşamasına ahlaki ölçüler ve taahhütler getirdiği için daha kalıcı çözümler getirebilir"

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, son günlerde iktidara yakınlığıyla bilinen bazı gazetelerin köşe yazılarında gıda fiyatıyla ilgili şikayetlerin kaleme aldığını söyledi.

Özkök, bugünkü köşe yazısında şunları yazdı:

İktidarı koşulsuz destekleyen bazı gazete ve köşelerde bile son günlerde gıda fiyatlarındaki artışla ilgili şikâyet yazıları var. Böyle durumlarda gözler hemen son satıcıya çevrilir. Mağaza denetimleri gibi daha çok eski sosyalist ülkelerde görülen uygulamalara başvurulur.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paydaş kapitalist sistemin kalıcı çözümler getirebileceğini söyleyen Özkök, şöyle yazdı:

Oysa geliştirilen “paydaş kapitalizmi” sistemi, ekonomik süreçlerin her aşamasına ahlaki ölçüler ve taahhütler getirdiği için daha kalıcı çözümler getirebilir. Önceki gün açıklanan 61 şirketlik listede hiçbir Türk şirketi yok.   Oysa Türk şirketlerini de “paydaş kapitalizmi”ne geçmelerini teşvik ederek gıda fiyatlarının normalleşmesi için iyi bir yol açılabilir.

Paydaş kapitalizm nedir?

Paydaş kapitalizmi özetle şirketlerin tüm paydaşlarının çıkarlarına hizmet etmeye yöneldiği bir sistem olarak tanımlanıyor. Kilit paydaşlar arasında müşteriler, tedarikçiler, çalışanlar, hissedarlar ve yerel topluluklar bulunuyor.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU