TFF Başkanı Özdemir: Mart ayından itibaren maçların seyircili oynanmasını istiyoruz

Maçların seyircili oynanması için Sağlık Bakanlığı'ndan görüş alacaklarını belirten Özdemir, "Aşı çok sayıya ulaşırsa Mart 15'e kadar, seyircili ama 'genel seyircinin aşılı olmasını isteriz' gibi düşüncemiz var" dedi

Fotoğraf: AA (arşiv)

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, lig maçlarının seyircili oynanması ve VAR sistemi eleştirileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Reuters'ın haberine göre; Özdemir, maçların seyiricili olarak devam etmesini istediklerini dile getirerek, "Eğer ben diyorum ki aşılanma büyük rakama çıkarsa bizde yüzde 30-35 kapasiteye çıkarız stadyumlarda. Bir madde getiririz 'stadyumlara gelenler aşılı olmak zorundadır' deriz. Aşı çok sayıya ulaşırsa Mart 15'e kadar seyircili ama genel seyircinin aşılı olmasını isteriz gibi düşüncemiz var" dedi.

Sürecin devlete bağlı olduğunu da belirten Özdemir, "Sağlık Bakanlığı'ndan görüş alacağız, gerekli izinleri alabilirsek bir düzen, intizam içinde maçları seyircili oynatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kulüplerin gelirleri azaldı"

Özdemir, kulüplerin finansal durumuna ilişkin de değerlendirmerlede bulunarak şunları kaydetti:

Kulüplerin gelirleri azaldı. Seyirci hasılatı hiç yok. Dört büyüklerin şu anda borcunun tutarı 14 milyar TL. Hem yayıncı kuruluş hem gelirler düşünce üst üste koyduğunuz zaman spor kulüplerimizin yüzde 40 civarında gelirlerinde kayıp oldu. Pandemiyle ilgili 21 kulübün kaybını topladığınız zaman 1.2 milyar TL olduğunu hesaplıyoruz

Özdemir önümüzdeki yıl yayıncı kuruluşun sözleşmesi bittiğini de hatırlatarak, "Yeni bir ihale sürecine gireceğiz. Bütün dünya yayıncı kuruluşlarını davet edeceğiz" dedi.

"Bütün ülkelerde VAR kararları tartışılmaktadır"

Özdemir, VAR sistemiyle ilgili eleştirilerle ilgili de açıklamalarda bulundu.

AA'nın haberine göre; VAR konusunda genel bir memnuniyet olduğunu vurgulayan Özdemir şöyle devam etti:

VAR'ı ben ikiye ayırarak düşünmek istiyorum; birincisi ofsayt olaylarında. Bu tür durumlarda ofsaytta gerçekten neredeyse yüzde 100 gibi bir oranla ofsaytı tespit etmekte. Hatırlarsanız son Beşiktaş maçında art arda gelen 2 goldeki ofsaytı gözle bulmak pek mümkün değil ama elektronik çizgilerle yapılan tespitler sonucunda Beşiktaş'ın 2 golü VAR ile iptal edildi. Adalet yerini buldu. Tabii ki penaltı ve kırmızı kart pozisyonlarında tartışmalar olmaktadır. Bu yalnızca Türkiye'de değil, İtalya'da, İngiltere'de, Almanya'da, İspanya'da da her yerde VAR kararları tartışılmaktadır. VAR'dan memnun olunan taraflar da var, memnun olmayan taraflar da var ama ben VAR sisteminin iyi bir sistem olduğuna inanıyorum.

VAR hakemi sayısının yeterli olmadığını belirten Özdemir, "VAR hakemleri yetiştirmek istiyoruz. VAR sistemi için yatırım yapmamız gerekli. Bunun için de zamana ihtiyacımız var" dedi.

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU