Korsanların Nijerya açıklarında Türk gemisine baskın anı kamerada

Görüntülerde korsanların uzun namlulu silahlarla kaptan köşkünü bastığı ve denizcileri yaraladığı görülüyor

Gine Körfezi'nde seyir halindeyken deniz korsanları tarafından kaçırılan "Mozart" isimli Türk konteyner gemisine yapılan saldırının kamera kayıtları ortaya çıktı / Fotoğraf: İHA

Nijerya açıklarındaki Gine Körfezi'nde seyir halindeyken deniz korsanları tarafından kaçırılan "Mozart" isimli Türk konteyner gemisine yapılan saldırının kamera kayıtları ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gemiden, ulaşılan görüntülerde korsanların uzun namlulu silahlarla kaptan köşkünü bastığı ve denizcileri yaraladığı görülüyor.

Gemideki teknolojik aletlere zarar veren korsanlar, kaptan dâhil bütün mürettebatı ellerindeki silahlarla darp ediyor.

Şirket yetkilisinden açıklama: Gemimiz yabancı yatırımcılara ait

Öte yandan Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan, Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan gemiyle ilişkin yaptığı basın açıklamasında "Gemimiz, Türk sahipli veya Türk bayraklı değildir. Gemimiz, yabancı yatırımcılara aittir. Boden Denizcilik AŞ, geminin teknik işletmesinden sorumludur” dedi.

“Bize ulaşan telefon yok”

Şu ana kadar korsanlardan alınmış bir telefon olduğuna dair bir bilginin kendilerine ulaşmadığını belirten Karsan, "Bu vesileyle belirtmek isterim ki İstanbul ofisi bir teknik ofistir. Ticaret ve kontrol ofisi merkez Londra ve Hamburg'dadır. Korsanların Londra ya da Hamburg ofisini aradıklarına dair bir bilgi yok" dedi.

Ggemide hayatını kaybeden ikinci mühendisin naaşının THY ile Türkiye'ye getirilip Azerbaycan'a gönderileceği söyleyen Karsan, "1-2 gün içinde yeni personelin gemiye katılacağını ve gemiden kalan mevcut personelin Türkiye'ye dönüşünün sağlanacağını düşünmekteyim" şeklinde konuştu.

 

İHA, AA

DAHA FAZLA HABER OKU