Amanda Knox haksız mahkumiyetinden sonraki hayatını anlattı: "Ben de insanım"

33 yaşındaki Knox, artık bir gerçek suç podcast'i sunuyor

Knox, oda arkadaşı öldürüldüğünde 20 yaşındaydı (AP)

Amanda Knox, Meredith Kercher davasının hayatı üzerindeki uzun vadeli etkisi ve haksız mahkumiyet kampanyası çalışması hakkında açıklamada bulundu.

33 yaşındaki Knox, oda arkadaşı Kercher'ı 2007'de öldürmek suçundan beraat edene kadar neredeyse 4 yılını bir İtalyan hapishanesinde geçirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Knox şimdi kocası Christopher Robinson'la birlikte memleketi Seattle'da yaşıyor. Knox, The Truth About True Crime adlı bir podcast sunuyor ve haksız mahkumiyete karşı kampanya yürütüyor.

The Sunday Times'a verdiği bir röportajda Knox, halkın gözünde nasıl görüldüğünden ve kampanya çalışmalarının kendisi için neden önemli olduğundan bahsetti.

Knox, şöyle söyledi: "Bazı kişiler zihinlerinde beni yalnızca Meredith cinayeti üzerinden var edebiliyor. Benim kendi hayatı ve deneyimleri olan bir insan olduğumu ve o zamanlar onun oda arkadaşı olmam dışında Meredith'in cinayetiyle gerçekten hiçbir ilgim olmadığını unutuyorlar."

Knox ve o zamanki erkek arkadaşı Raffaele Sollecito, 2015'te Kercher cinayetinden aklandı. Rudy Guede, 21 yaşındaki Meredith'i öldürmek ve cinsel saldırı suçlarından dolayı hâlâ mahkum. 2020 Aralık'ında Guede'nin cezasını toplum hizmeti yaparak tamamlayabileceğine karar verildi.

Knox şunları söyledi: "Meredith'in davasındaki son hukuki karar, Rudy Guede'nin hâlâ kim olduğu bilinmeyen diğerleriyle beraber tecavüz ve cinayet işlediği. Bugün bile insanlar Guede'nin sorumluluğunu hafifletmek için buna işaret ediyor ve parmaklarını benle Raffaele'ye doğrultuyor.

'Amanda ve Raffaele değilse, Guede'yle birlikte suçu işleyenler kimlerdi? Nihayetinde Meredith'i kim öldürdü?' diyorlar. Gerçekte, tüm kanıtlar Guede'nin bu suçu tek başına işlediğini gösteriyor.

Knox, gerçek suç sunumlarının genellikle "kötü bir şekilde yapıldığını" ve "trajedi ve travmadan" zevk aldığını söyledi. Knox, kendi podcast'iyle, "yaşamları yargının ve medyanın spot ışığına itilenler hakkında düşünme ve konuşma standartlarımızı yükseltmeyi" hedeflediğini söyledi.

Knox 2013'te deneyimleriyle ilgili bir hatırat da kaleme aldı ve 2016'da Meredith cinayeti davasıyla ilgili bir Netflix belgeselinin konusu oldu. Knox, haksız mahkumiyet ve medyanın suçu ele alması konularında kamuoyuna düzenli olarak konuşuyor.

Knox "Kendimi kamuoyu önünde bu konulara dair sesimi yükseltmeye çalıştığım bir konuma soktum. Hâlâ düşünmeye ihtiyacım olduğunu ve bir parça huzur bulmaya çalıştığımı hissediyorum" dedi. "Bu insanların karanlık varlıklar olmasıyla ilgili değil, biz sadece kusurlu yaratıklarız."



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU